Πωλείται οικόπεδο, μαζί με… 340 αυτοκίνητα

Πωλείται οικόπεδο, μαζί με… 340 αυτοκίνητα

Ο Καναδός Mike Hall πουλάει μια έκταση 20 στρεμμάτων γεμάτη με 340 παλιά αυτοκίνητα, αλλά και τις εγκαταστάσεις για την αναπαλαίωσή τους.

Ένα σπίτι στην εξοχή και ένας χώρος όπου θα συγκεντρώνεις και θα αναπαλαιώνεις τα σκουριασμένα αυτοκίνητα που θαύμαζες τα χρόνια της νιότης σου, είναι όνειρο ζωής για πολλούς.  

Ένας εξ αυτών είναι και ο Καναδός Mike Hall, ο οποίος κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, τουλάχιστον… θεωρητικά. Πριν από περίπου 40 χρόνια αγόρασε μια έκταση 20 στρεμμάτων στο Tappen, μια όμορφη περιοχή βορειοδυτικά του Vancouver. Εκεί έχτισε ένα σπίτι και έναν χώρο 80 τ.μ. τον οποίο διαμόρφωσε ως συνεργείο. Είχε ήδη αρχίσει να συγκεντρώνει παλιά, ταλαιπωρημένα αυτοκίνητα, με σκοπό να τα επισκευάσει και να τα αναπαλαιώσει, δηλαδή να τους αφιερώσει χρόνο. Κάτι που ποτέ δεν είχε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έπαυλη με απίστευτο υπόγειο γκαράζ κόστους $5 εκατ. [video]

Απολαμβάνοντας την δόξα ενός από τους καλύτερους διαμορφωτές βράχων (rock scaling) στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, ο «Rasta Blasta» όπως είναι το παρατσούκλι του ήταν αναγκασμένος να δουλεύει εκτός έδρας για τουλάχιστον 10 μήνες κάθε χρόνο. Παρόλα αυτά συνέχισε να αγοράζει αυτοκίνητα, τα οποία συγκέντρωνε στο οικόπεδό του, μέχρι που αυτά έφτασαν τα… 340. Πρόκειται για οχήματα ως επί το πλείστον καθημερινά, όχι ιδιαίτερα ακριβά ή σπάνια, με σημερινή αξία από $500 έως $35.000.

Όμως ο Mike Hall πάτησε πρόσφατα τα 60, και όταν ανέλαβε μια δουλειά η οποία πρόκειται να διαρκέσει άλλα πέντε χρόνια, το πήρε απόφαση ότι είναι πλέον πολύ μεγάλος για να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε. Έτσι αποφάσισε να πουλήσει τα πάντα, σε κάποιον που θα έχει την ηλικία, τον χρόνο και τη διάθεση να συνεχίσει αυτό το έργο, είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται νησί ή ανταλλάσσεται με Porsche 918 Spyder

Η αγγελία περιλαμβάνει το οικόπεδο των 20 στρεμμάτων, το σπίτι, το συνεργείο των 80 τ.μ., τον ατσάλινο σκελετό ενός κτίσματος 110 τ.μ. και αρκετούς ατσάλινους σωλήνες για να φτιαχτούν κτίσματα συνολικής επιφάνειας 700 τ.μ. και βέβαια τα 340 αυτοκίνητα που έχει αποκτήσει τις προηγούμενες τέσσερις δεκαετίες. Η τιμή για όλα αυτά είναι $1,45 εκατ., δηλαδή λίγα περισσότερα από €1.000.000.

Στο παρακάτω video μπορούμε να δούμε τον Mike Hall εν ώρα εργασίας να μιλάει με πάθος για τη δουλειά του, και να καταλάβουμε τι είναι το rock scaling και γιατί ο ίδιος έχει αποκτήσει το παρατσούκλι Rasta Blasta

[Πηγή: autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube