Το απίστευτο υπόγειο γκαράζ των $5 εκατ. [video]

Το απίστευτο υπόγειο γκαράζ των $5 εκατ. [video]

Μια έπαυλη στις όχθες της λίμνης Tahoe στις Η.Π.Α. κρύβει ένα υπόγειο γκαράζ με το εντυπωσιακότερο σύστημα εισόδου-εξόδου που έχετε δει.

Σχεδόν εξίσου σημαντικό με τη συλλογή αυτοκινήτων των ονείρων μας είναι και το ονειρικό γκαράζ που θα τα φιλοξενεί. Και όπως φαίνεται κάποιοι μπορούν να κάνουν αυτά τα όνειρά τους πράξη.

Η τεράστια έκταση που ακούσει στο όνομα Sierra Star στις όχθες της λίμνης Tahoe ανήκει στον Tom Gonzales, επιχειρηματία της Silicon Valley που πλούτισε απότομα στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Εκτός από τέσσερις ξεχωριστές κατοικίες, καταρράκτες, τρεχούμενα νερά και ένα ολόκληρο δάσος, το βασικότερο χαρακτηριστικό της για εμάς τους βενζινοαίματους είναι τα γκαράζ.



Υπάρχει ένα συμβατικό, ισόγειο γκαράζ το οποίο φιλοξενεί τις σπάνιες μοτοσυκλέτες του Gonzales, που στην πλειονότητά τους παραμένουν εντελώς αχρησιμοποίητες. Εκτός από αυτό όμως υπάρχει και μια υπόγεια αίθουσα ακριβώς από κάτω, με έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο πρόσβασης. Ένα τεράστιο τμήμα ασφάλτου αλλά και ψεύτικων δέντρων και βράχων σηκώνεται για να αποκαλυφθεί το ασανσέρ που κατεβάζει τα οχήματα του συλλέκτη στο υπόγειο.

Για την υλοποίηση του τεράστιου ασανσέρ έχει χρησιμοποιηθεί ένας μηχανισμός ανύψωσης αεροσκαφών από αεροπλανοφόρο. Έχει μήκος 18,3 m, ελέγχεται από υπολογιστή και ανοιγοκλείνει με ακρίβεια 6 mm, προσφέροντας απόλυτη προστασία από καιρικά φαινόμενα. Και μόνο το ρεύμα που χρειάζεται για τη λειτουργία του κοστίζει $25 κάθε φορά!

Βέβαια παρά το εξωφρενικό ποσό που έχει ξοδέψει ο κ. Gonzales για το γκαράζ του η ίδια η συλλογή των αυτοκινήτων του δεν εντυπωσιάζει. Ένα Audi A4, ένα Chevrolet Cruze, ένα Jeep Wrangler, ένα Land Rover Discovery, μια Mercedes-Benz S-Class και ένα διπλοκάμπινο GMC Sierra δεν είναι ακριβώς τα αυτοκίνητα που φανταζόμασταν ότι μπορεί να κρύβει ένα γκαράζ πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αλήθεια είναι όμως ότι εδώ και κάποια χρόνια το Sierra Star διατίθεται προς πώληση, σε τιμή που είχε ξεκινήσει από τα $65 εκατ. το 2007 και είχε πέσει μέχρι τα $49,9 εκατ. Η παραπάνω εκπομπή ίσως γυρίστηκε όταν ο Tom Gonzales είχε ήδη αρχίσει να ρευστοποιεί την περιουσία του και κατ' επέκταση να πουλάει και τη συλλογή του. Άλλωστε ένα παλιότερο video στο YouTube αλλά και μια φωτογραφία στην ιστοσελίδα πώλησης του ακινήτου, αποκαλύπτουν ότι στο ίδιο γκαράζ κρύβονταν πραγματικά διαμάντια παλιότερα...

[Πηγή: Car Buzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube