Οι ηλεκτρικές Bugatti θα είναι «Made in France»

Οι ηλεκτρικές Bugatti θα είναι «Made in France»

Η Bugatti θα εκσυγχρονίσει και θα επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στο Molsheim στη Γαλλία, για να εξελίξει και να κατασκευάσει τα μελλοντικά μοντέλα που θα διαδεχθούν την εποχή της Chiron.

Οι ηλεκτρικές Bugatti θα είναι «Made in France»

Μπορεί η Bugatti να βρίσκεται πλέον στα χέρια της Rimac και κατ' επέκταση της Porsche, επωφελούμενη από την ηλεκτρική τεχνολογία τους, αλλά η φίρμα κύρους του Ομίλου Volkswagen θα διατηρήσει τις γαλλικές ρίζες της. 

Αποτελεί πλέον γεγονός ότι η Bugatti ξεκινά ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα για την εξέλιξη των επόμενων μοντέλων της που καλούνται να διαδεχτούν την «οικογένεια» της Chiron

Το επενδυτικό αυτό πλάνο περιλαμβάνει και την επέκταση των εγκαταστάσεων σχεδιασμού και παραγωγής του Γάλλου κατασκευαστή που βρίσκονται στο Molsheim.

H επέκταση της μονάδας στο Molsheim θα περιλαμβάνει στα πρότζεκτ και την επόμενη 100% ηλεκτρική Bugatti

Οι ηλεκτρικές Bugatti θα είναι «Made in France»

Το νέο κτίριο που θα ανεγερθεί σε δύο ορόφους δίπλα στο σημερινό Atelier της φίρμας θα επιτρέψει στην εταιρεία να εργαστεί πάνω στις μελλοντικές εξηλεκτρισμένες ή 100% ηλεκτρικές Bugatti, η επέκταση των εγκαταστάσεων όμως θα χρησιμοποιηθεί επίσης και για τα τρέχοντα πρότζεκτ, όπως η Bolide και η W16 Mistral

Ωστόσο, οι περισσότερες δραστηριότητες θα είναι προσανατολισμένες στον εξηλεκτρισμό της «γκάμας» της γαλλική φίρμας. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η διάσημη μάρκα θα επιλέξει ένα ενδιάμεσο βήμα με ένα ή περισσότερα επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα -όπως η Lamborghini Revuelto για παράδειγμα- ή αν η Bugatti θα κάνει το μεγάλο βήμα προσφέροντας άμεσα ένα νέο 100% ηλεκτρικό hypercar. 

Οι ηλεκτρικές Bugatti θα είναι «Made in France»

Σε κάθε περίπτωση, το ηλεκτρικό μέρος των νέων μοντέλων θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της Rimac, της οποίας το Nevera έσπασε πρόσφατα μια σειρά από ρεκόρ ταχύτητας και επιδόσεων.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube