Bugatti Bolide: Το πιο όμορφο hypercar στον κόσμο

Bugatti Bolide: Το πιο όμορφο hypercar στον κόσμο

Η Bugatti Bolide ψηφίστηκε από τους κριτές του 36ου Festival Automobile International στο Παρίσι ως το πιο όμορφο Hypercar στον κόσμο

Η Bolide παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2020 από την Bugatti ως ένα φουτουριστικό αυτοκίνητο για την πίστα με αναλογία κιλών ανά ίππο στο 0,67 kg/PS. Τον Αύγουστο του 2021 η εταιρία ανακοίνωσε πως θα υπάρξει έκδοση παραγωγής της Bolide, η οποία θα περιορίζεται σε μόλις 40 κομμάτια με τιμή που αγγίζει τα 4,7 εκατομμύρια δολάρια ανά μονάδα.

Στο 36ο Festival Automobile International στο Παρίσι το πάνελ κριτών που αποτελείται από επαγγελματίες σχεδιαστές, ανακήρυξαν νικητή στην κατηγορία των hypercar την Bugatti Bolide αφήνοντας πίσω της άλλους τρία φιναλίστ. Οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στην κατηγορία αυτή ήταν το αυτοκίνητο να είναι παραγωγής, να έχει σπορ σχεδίαση, υψηλές επιδόσεις και να κοστίζει πάνω από 60.000 ευρώ.

Bolide

Εκείνοι που σκοπεύουν να ξοδέψουν το υψηλό αυτό ποσό για να αποκτήσουν μια Bolide θα πάρουν στα χέρια τους ένα αυτοκίνητο σχεδόν απαράλλαχτο συγκριτικά με εκείνο που κέρδισε αυτή τη διάκριση. Η Bugatti υποσχέθηκε πως παρόλο που η Bolide θα υποστεί κάποιες τροποποιήσεις για τους σκοπούς της παραγωγής, το μοντέλο θα διατηρήσει το χαμηλό βάρος, την εμφάνιση και τις εκπληκτικές επιδόσεις του.

Ο Nils Sajonz, αρχισχεδιαστής της Bugatti για ειδικά πρότζεκτ δήλωσε: «Η δημιουργία της Bolide είναι εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία γύρω από την αναλογία ισχύος βάρους του Ettore Bugatti, ο οποίος κυριάρχησε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σχεδιάζοντας ελαφριά και κοφτερά αυτοκίνητα τη δεκαετία του '20, όπως η Bugatti Type 35 που ήταν πρακτικά ανίκητη. Η Bolide είναι η αποκορύφωση της φιλοσοφίας της μάρκας ως προς τον σκοπό και τη σχεδίαση της».

Στις υπόλοιπες κατηγορίες του event στο Παρίσι, το Αudi Q4 e-tron Sportback κηρύχθηκε το πιο όμορφο showcar και το DS Aero Sport Lounge το πιο όμορφο concept car. Tέλος, το Mercedes-Benz Vision AVTR κέρδισε στην κατηγορία των φουτουριστικών αυτοκινήτων και η Maserati MC20 στην κατηγορία των σούπερκαρ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube