O Όμιλος Stellantis θα φτιάχνει κινεζικά Leapmotor στην Ιταλία;

O Όμιλος Stellantis θα φτιάχνει κινεζικά Leapmotor στην Ιταλία;

Ο Όμιλος Stellantis φαίνεται πως εξετάζει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Leapmotor στην Ιταλία, εφόσον βρεθεί το κατάλληλο επιχειρηματικό πλάνο.

Stellantis Headquarters

Ο Όμιλος Stellantis, διά στόματος Carlos Tavares παραδέχτηκε πως εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής κινεζικών αυτοκινήτων της Leapmotor στην Ιταλία, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την παραγωγική δυναμικότητα των εργοστασίων κατασκευής στην γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Automotive News Europe, ο Όμιλος Stellantis έκανε πρόταση στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, ώστε να κατασκευάζει περί τα 150.000 προσιτά EV στην Ιταλία. Εν συνεχεία, τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται, πιθανότατα στο εργοστάσιο της FIAT στο Mirafiori του Τορίνο θα διοχετεύονται στην αγορά από τους αντιπροσώπους του Όμίλου.

Ο Όμιλος Stellantis, τον περασμένο Οκτώβριο αγόρασε το 21% της Leapmotor έναντι του ποσού των 1,5 δισ. ευρώ

Stellantis-Leapmotor

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H FIAT αποκάλυψε πέντε νέα πρωτότυπα με το βλέμμα στο αύριο [video]

Πηγές που έχουν γνώσει του θέματος, σε επικοινωνία τους με το Automotive News Europe, μετέφεραν την εκτίμησή τους πως το πλάνο αυτό θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή το 2026 ή το 2027. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως ο Όμιλος Stellantis, τον περασμένο Οκτώβριο αγόρασε το 21% της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας έναντι του ποσού των 1,5 δισ. ευρώ. Εν συνεχεία, ίδρυσε μια κοινή επιχείρηση με έδρα την Ολλανδία με την ονομασία Leapmotor International, η οποία βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου, αριθμώντας πλέον 15 αυτοκινητοβιομηχανίες.

Δηλώσεις επί του θέματος έκανε και ο Carlos Tavares, λέγοντας πως πράγματι θα ήταν δυνατό να κατασκευαστούν αυτοκίνητα της Leapmotor στην Ιταλία, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει το κατάλληλο επιχειρηματικό σχέδιο.

Η προσθήκη 150.000 μονάδων από τη Leapmotor στο Mirafiori θα βοηθούσε τον όμιλο Stellantis ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευσή του προς την ιταλική κυβέρνηση να αυξήσει την παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα σε ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, από 750.000 το 2023.

Leapmotor T03

Παράλληλα, η κατασκευή των μοντέλων της Leapmotor στην Ιταλία, θα επέτρεπε στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία να αποφύγει μέτρα και δασμούς τιμωρητικού χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις κινεζικές εισαγωγές.

Η Leapmotor μπορεί να μην συγκαταλέγεται στις πιο μεγάλες και γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας, εντούτοις όμως σχεδιάζει να λανσάρει στην παγκόσμια αγορά πέντε νέα μοντέλα μέσα στην επόμενη διετία. Το πρώτο της μοντέλο για τις διεθνείς αγορές ήταν το SUV C10, το οποίο είδαμε στο Σαλόνι του Μονάχου τον Σεπτέμβριο του 2023. Προσώρας, δραστηριοποιείται στην αγορά της Γαλλίας με το μίνι T03 μέσω ενός τοπικού εισαγωγέα.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube