Ρεκόρ αποδοχών για τον Carlos Tavares

Ρεκόρ αποδοχών για τον Carlos Tavares

Υποστηριζόμενος από τα εξαιρετικά αποτελέσματα του Ομίλου Stellantis το 2023, ο επικεφαλής, Carlos Tavares, υπερδιπλασίασε τις αποδοχές του για πέρυσι. Αγγίζοντας στο σύνολο τα 36,5 εκατ. ευρώ.

Carlos Tavares

Πριν από λίγες ημέρες, ο Όμιλος Stellantis έδωσε στη δημοσιότητα τα καλά οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2023.

Ο σχηματισμός που προέκυψε από τη συγχώνευση του Groupe PSA και της FCA το 2021 πούλησε 6% περισσότερα αυτοκίνητα παγκοσμίως σε σύγκριση με το 2022 και διατήρησε πολύ υψηλό λειτουργικό περιθώριο, πάνω από 12 %.

Οι απολαβές του Carlos Tavares για το 2023 θα πρέπει να περιμένουν τη θετική ψήφο των μετόχων του ομίλου στη γενική συνέλευση στις 16 Απριλίου

Δεν αποτέλεσε λοιπόν έκπληξη ότι ο γενικός διευθυντής του ομίλου θα εκμεταλλευόταν αυτά τα καλά αποτελέσματα για να επιβραβεύσει τον εαυτό του με πολύ καλές αποδοχές για το 2023.

Carlos Tavares

Μπορεί ο μισθός του για το 2022 να ήταν ήδη το talk of the town (14,9 εκατ. ευρώ μισθός και 23,5 εκατ. συνολικά με τα μπόνους), αλλά αυτός του 2023 θα είναι ακόμη υψηλότερος. Και θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τα 36,5 εκατ. ευρώ. Η κλιμάκωση των αποδοχών του Carlos Tavares έχει να κάνει ειδικότερα με ένα μπόνους 10 εκατ. ευρώ που συνδέεται με τον οικονομικό μετασχηματισμό του Ομίλου Stellantis σύμφωνα με την επίσημη έκθεση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Αυτή η αμοιβή περιλαμβάνει επίσης πληρωμές που έχουν προγραμματιστεί μακροπρόθεσμα, με συντάξεις γήρατος και επιδόματα.

Για λάβει ο Carlos Tavares αυτά τα έσοδα βέβαια, θα πρέπει να περιμένει την ψήφο των μετόχων του ομίλου στη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Απριλίου. Που κατά τα φαινόμενα δεν έχουν λόγο για να μην τον επιβραβεύσουν. Και σε αυτήν την περίπτωση θα αποτελεί ένα νέο ρεκόρ αποδοχών για έναν Γάλλο επικεφαλής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ρεκόρ που όπως είπαμε υποστηρίχτηκε από τα αποτελέσματα του ομίλου που με τη σειρά τους απέδωσαν μπόνους €1,9 δισεκατομμυρίων που μόλις καταβλήθηκε στους εργαζομένους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube