H FIAT αποκάλυψε πέντε νέα πρωτότυπα με το βλέμμα στο αύριο [video]

H FIAT αποκάλυψε πέντε νέα πρωτότυπα με το βλέμμα στο αύριο [video]

Η FIAT παρουσίασε πέντε πρωτότυπα αυτοκινήτων, τα οποία στο μέλλον θα γίνουν μοντέλα παραγωγής, φέρνοντας φρέσκο αέρα στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

FIAT Panda

Μετά την ανάδειξη της ως η πιο καλοπουλημένη μάρκα του Ομίλου Stellantis, η FIAT μοιάζει έτοιμη για ακόμα καλύτερες μέρες, διευρύνοντας την γκάμα της, προσφέροντας με αυτόν το τρόπο ακόμα περισσότερες επιλογές στους υποψήφιους πελάτες της.

H μελλοντική γκάμα των Ιταλών ανακοινώθηκε σήμερα από τον CEO της ιταλικής φίρμας και διευθυντή του Ομίλου Stellantis, Olivier François στην πόλη Ginevra της Ιταλίας. Το πρώτο νέο μοντέλο θα κάνει τον φετινό Ιούλιο και μέχρι το 2027 θα λανσάρετε κάθε χρόνο και ένα νέο μοντέλο (2024, 2025, 2026 και 2027).

H FIAT αρχής γενομένης από τον φετινό Ιούλιο θα λανσάρει ένα νέο αυτοκίνητο κάθε χρόνο, μέχρι το 2027

FIAT Prototypes

H αρχή θα γίνει με ένα αυτοκίνητο πόλης, λίγο μεγαλύτερο από το επερχόμενο FIAT Panda. Το συγκεκριμένο αντλεί έμπνευση από το εργοστάσιο Lingotto της φίρμας στο Τορίνο, με την φημισμένη πίστα στην οροφή του. Οι μηχανικοί της FIAT υποστηρίζουν πως έδωσαν έμφαση στην ευρυχωρία και την πρακτικότητα, ακολουθώντας μία ρετρό και τετραγωνισμένη σχεδιαστική φιλοσοφία. Η εν λόγω πρόταση θα φτάσει στην αγορά τόσο ως ηλεκτρική όσο και με θερμικά κινητήρια σύνολα.

Στη συνέχεια, βλέπουμε ένα pick-up μοντέλο, το οποίο έρχεται για να ενδυναμώσει την παρουσία της FIAT στα επαγγελματικά μοντέλα. «Η Fiat είναι βέβαιη ότι αυτός ο τύπος αυτοκινήτου μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία της σε παγκόσμιο επίπεδο, ακόμη και στην Ευρώπη. Αυτό το μοντέλο συνδυάζει τις αρετές ενός pick-up με τη λειτουργικότητα ενός LCV και την άνεση ενός SUV σε μέγεθος που είναι κατάλληλο για αστικά περιβάλλοντα σε όλο τον κόσμο».

FIAT Prototypes

Ακολουθεί επίσης ένα φαστμπακ μοντέλο, με «σπορ αίσθηση», ως ο διάδοχος του FIAT Tipo, στοχεύοντας να εδραιωθεί και στην ευρωπαϊκή αγορά μετά την επιτυχία του προγόνου του στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Από το μενού δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η πρόταση στην κατηγορία των SUV. Για την συγκεκριμένη σπουδή της, η FIAT δηλώνει πως έρχεται να προσφέρει «προσιτή, καινοτόμο και βιώσιμη κινητικότητα, δίνοντας έμφαση στις ανάγκες της οικογενειακής μεταφοράς, την ασφάλεια και την πρακτικότητα».

Τέλος, η FIAT παρουσίασε ένα Camper «το απόλυτο do-it-all αυτοκίνητο, με σχεδίαση τέτοια που σκοπεύει να φέρει και πάλι τους ανθρώπους κοντά στην φύση, αποτίοντας φόρο τιμής στο Panda της δεκαετίας του ’80».

FIAT Prototypes

Αξίζει να αναφέρουμε πως όταν τα πέντε πρωτότυπα της FIAT γίνουν μοντέλα παραγωγής θα διατίθενται σε όλον το κόσμο, όπως άλλωστε παραδέχτηκε και ο Olivier François: «Βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο παιχνίδι και το επόμενο βήμα μας θα είναι η μετάβαση από τα τοπικά προϊόντα σε μια παγκόσμια προσφορά που μπορεί να ωφελήσει όλους τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε αυτή τη ματιά στο μέλλον μας. Ένα πολύ κοντινό μέλλον στην πραγματικότητα, αφού το πρώτο αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί σε 4 μήνες κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 125ης επετείου της μάρκας. Αυτό το αυτοκίνητο θα ακολουθείται από ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο».

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube