Ο ήχος του Jaguar V8 μπήκε στο μουσείο! [video]

Ο ήχος του Jaguar V8 μπήκε στο μουσείο! [video]

Η φίρμα ετοιμάζεται να γίνει αποκλειστικά ηλεκτρική φίρμα μέχρι το 2025. Όμως η βρετανική Γάτα δεν σκοπεύει να απαρνηθεί το παρελθόν της και θα διατηρήσει τη μουσικότητα του τελευταίου του Jaguar V8 στη Βρετανική Βιβλιοθήκη.

Jaguar F-type R 75

Στη συλλογική φαντασία, η βρετανική φίρμα συνδέεται με μύθους όπως η XK120 ή η E-type, η χαρακτηριστική σιλουέτα της Jaguar XJ ή ο στεντόρειος ήχος του Jaguar V8 της τελευταίας γενιάς της F-type.

Αλλά το 2025, όλα αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν, καθώς η Jaguar θα προσφέρει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα με πρωτοποριακό σχεδιασμό και φιλοδοξία να ανταγωνιστεί την άλλη βρετανική ναυαρχίδα, την Bentley. 

Η μελωδία του Jaguar V8 θα φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχείο Ήχου του Ηνωμένου Βασιλείου στην British Library

Jaguar V8, Jaguar F-type R 75

Έτσι, για να εγγράψει καλύτερα τη συναισθηματική κληρονομιά της στην Ιστορία, η εταιρεία ηχογράφησε τον ήχο του Jaguar V8 της F-type R 75 και θα τον διατηρήσει στα αρχεία της διάσημης Βρετανικής Βιβλιοθήκης από το φθινόπωρο του 2023.

Πηγαίνοντας αποκλειστικά με ηλεκτρική περπατησιά, η Jaguar θα εξαλείψει ένα ολόκληρο κομμάτι από την εθνική ιστορία της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, υποβιβάζοντας τα θρυλικά θερμικά μοτέρ της στη λήθη. Περιλαμβανομένου του γενναιόδωρου και μουσικού V8 που ζωντανεύει την Jaguar F-type, κουπή ή ρόουντστερ.

Αλλά οι λάτρεις του λαρυγγικού ήχου αυτού του V8 δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Εκτός από τους τυχερούς που θα συνεχίσουν να οδηγούν την F-type τους σε καθημερινή βάση, όσοι δεν διαθέτουν αυτό το προνόμιο μπορούν πάντα να αναζητήσουν τη μελωδία του στο Εθνικό Αρχείο Ήχου του Ηνωμένου Βασιλείου στην British Library όπου θα φυλάσσονται οι ηχογραφήσεις του ιερού Jaguar V8. Και για όποιον βαριέται ή στοιχίζει πολλά για να πεταχτούν μέχρι εκεί, μπορούν να τον ακούσουν στο Youtube…

Πιο συγκεκριμένα, θα ακούσουν το γουργούρισμα και την ακουστική πανδαισία του υπερτροφοδοτούμενου 5.0 V8 της Jaguar F-type R 75 με τους 575 ίππους, ανεβάζοντας στροφές… 

Οι νότες του βρετανικού V8 καταγράφηκαν σε έναν ειδικά σχεδιασμένο ακουστικό θάλαμο στο Gaydon –τα κεντρικά γραφεία της φίρμας– στο τεχνικό κέντρο της Jaguar. 

Μια επιστροφή στις ρίζες κατά κάποιο τρόπο, αφού εκεί ακριβώς δημιουργήθηκαν οι νότες αυτού του κινητήρα που δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν εραστή της όμορφης μηχανολογίας.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube