Η Jaguar «αποχαιρετά» τα σπόρτσκαρ με την F-Type 75

Η Jaguar «αποχαιρετά» τα σπόρτσκαρ με την F-Type 75

H Jaguar θα πει «αντίο» στην F-Type με την επετειακή F-Type 75, που αποτίνει φόρο τιμής στα 75 χρόνια σπόρτσκαρ του κατασκευαστή.

Η Jaguar F-Type μπήκε στην παραγωγή το 2013 ως διάδοχος της XK. Το μοντέλο ανανεώθηκε το 2019 εσωτερικά και εξωτερικά και είναι πλέον διαθέσιμο με έναν τετρακύλινδρο 2.0 lt τούρμπο κινητήρα με ισχύ 300 PS και έναν 5.0 lt V8 απόδοσης 450 PS, νούμερο που στην έκδοση R αυξάνεται στους 575 PS.

Η βρετανική μάρκα ωστόσο, έχει υποσχεθεί ότι από το 2025 θα διαθέτει μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα, με την παραγωγή της F-Type να σταματάει προς τα τέλη του 2023.

Έτσι, για να αποχαιρετήσει την F-Type, τα αυτοκίνητα που φιλοξενούν κάτω από το καπό τους τον V8 με υπερσυμπιεστή, τον τελευταίο χρόνο παραγωγής θα έχουν την επιγραφή F-Type 75, αποτίνοντας φόρο τιμής στα 75 χρόνια σπόρτκσαρ του κατασκευαστή, ξεκινώντας από την XK120.

Jaguar F-Type 75

H «αποχαιρετιστήρια» έκδοση κοσμεί το μοντέλο με τα σήματα της έκδοσης εσωτερικά και εξωτερικά, θα πατάει σε ζάντες σε χρώμα μαύρο γυαλιστερό με σπορ καθίσματα ντυμένα σε δέρμα Windsor. Οι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη νέα απόχρωση Giola Green.

Οι παραδόσεις των επετειακών F-Type 75 θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2023. Μετά το τέλος της παραγωγής του μοντέλου, η γκάμα της Jaguar θα αποτελείται από τις I-Pace, F-Pace, E-Pace, XF και ΧΕ πριν προστεθούν τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά SUV το 2025.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube