Η F-Type θα είναι το τελευταίο σπόρτσκαρ της Jaguar με θερμικό μοτέρ

Η F-Type θα είναι το τελευταίο σπόρτσκαρ της Jaguar με θερμικό μοτέρ

Η Jaguar θα γιορτάσει τα 75 χρόνια της στην κατηγορία των σπόρτσκαρς με μια ειδική έκδοση της F-type, η οποία θα αποτελέσει και το τελευταίο της σπορ μοντέλο με θερμικό κινητήρα.

Jaguar F-Type

Η Jaguar βρίσκεται σε μια εποχή ριζικών αλλαγών καθώς όπως και οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση. Ο Βρετανός κατασκευαστής εξελίσσει μια αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα στην οποία θα βασιστούν τα νέα του ηλεκτρικά μοντέλα.

Πριν όμως αποχαιρετήσει μια για πάντα τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, η Jaguar θέλει να γιορτάσει τα 75 χρόνια σπόρτσκαρ μοντέλων της, παρουσιάζοντας μια ειδική έκδοση της F-Type. Η τελευταία, θα αποτελέσει το τελευταίο σπόρτσκαρ μοντέλο της φίρμας με θερμικό μοτέρ.

Jaguar F-Type

O CEO της Jaguar Land Rover, Thierry Bolloré, δήλωσε στο βρετανικό περιοδικό Auto Express ότι «καθώς πλησιάζουμε στο 2023, θα γιορτάσουμε 75 χρόνια σπόρτσκαρς της Jaguar με μια ειδική έκδοση της F-Type, του τελευταίου σπόρτσκαρ μας με κινητήρα εσωτερικής καύσης». 

Υπενθυμίζουμε ότι η Jaguar θα γίνει 100% ηλεκτρική φίρμα το 2025 και μέχρι τότε δεν θα παρουσιάσει κανένα νέο μοντέλο. Η επόμενη νέα Jaguar θα βασίζεται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα και θα είναι το πρώτο μοντέλο μιας νέας εποχής για τον Βρετανό κατασκευαστή που στοχεύει σε μια αναθεωρημένη τοποθέτηση ως φίρμα πολυτελείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube