Νέος επικεφαλής λογισμικού στη VW

Νέος επικεφαλής λογισμικού στη VW

Τα προβλήματα εξέλιξης του ID.3 και οι ιοί όλων των ειδών πιθανότατα βελτιώθηκαν από τον Christian Senger, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ανάπτυξης λογισμικού στη VW από πέρυσι. Εφέτος τον έστειλε… σπίτι του!

H «εντολή» του διήρκεσε μόλις περισσότερο από έναν χρόνο. Ο Christian Senger, ο οποίος ήταν επικεφαλής του νέου τμήματος «λογισμικού» του Ομίλου Volkswagen, που ονομάζεται «Car.Software.Org», δεν θα κλείσει το 2020 στη θέση του. Το πρώην στέλεχος της BMW πιθανότατα υπέστη τις συνέπειες των αποτυχιών στην εξέλιξη της ηλεκτρικής γκάμας ID της Volkswagen, και ειδικότερα του ID.3, το οποίο ταλανίστηκε από πολλά προβλήματα λογισμικού κατά την κύησή του. 

Επιπλέον, η Volkswagen είχε διευκρινίσει ότι επειδή η ημερομηνία λανσαρίσματος θα παρέμενε η ίδια, τα πρώτα μοντέλα θα χρειαστεί να ενημερωθούν «over the air» για να διορθωθούν εναπομείναντα προβλήματα ύστερα από το λανσάρισμα.

Ο Christian Senger έχει ήδη αντικαταστάτη. Αυτός είναι ο Dirk Hilgenberg, πρώην αντιπρόεδρος Παραγωγής και Μηχανολογίας της BMW. Ο Hilgenberg θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με τον Markus Duesmann, ο οποίος δεν είναι άλλος από το σημερινό αφεντικό της Audi. Αυτός ο τελευταίος είναι και ο επικεφαλής «Λογισμικού εντός του Ομίλου Volkswagen».

VW ID.3 dashboard

Το Volkswagen Group παρουσιάζει σαφώς πρόβλημα στο να διατηρήσει μια σταθερή πορεία: Από το dieselgate και ύστερα, οι αποχωρήσεις και οι αντικαταστάσεις έχουν πολλαπλασιαστεί. Πολύ πρόσφατα, ο Bernhard Maier, το αφεντικό της Skoda, αποχώρησε από τη θέση του, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Ο γερμανικός Τύπος μιλά για εντάσεις μεταξύ του Maier και της διευθύνουσας επιτροπής της Volkswagen σχετικά με το γεγονός ότι η Škoda επωφελήθηκε από υπερβολικά μεγάλα πλεονεκτήματα έναντι της γερμανικής φίρμας που είχαν να κάνουν με το κόστος εργασίας στην Τσεχία. Εσωτερική διαμάχη που τρέχει στους κόλπους του ομίλου πάνω από τρία χρόνια!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube