Προβλήματα στο λογισμικό του VW ID.3 μπορεί να καθυστερήσουν τη διάθεσή του

Προβλήματα στο λογισμικό του VW ID.3 μπορεί να καθυστερήσουν τη διάθεσή του

Τι αναφέρει το Manager Magazin – Πόσο επίφοβη είναι η αναβολή του λανσαρίσματος του αυτοκινήτου.

Η Volkswagen εξακολουθεί να αγωνίζεται να λύσει «τεράστια»  προβλήματα λογισμικού με το ηλεκτρικό ID.3. Όπως αναφέρει το  Manager Magazin, οι δυσλειτουργίες του λογισμικού ενδέχεται να αναγκάσουν την εταιρεία να αναβάλει την προγραμματισμένη έναρξη πωλήσεων το καλοκαίρι.

Τα προβλήματα προέρχονται από τη βασική αρχιτεκτονική του λογισμικού του ID.3, το οποίο αναπτύχθηκε «πολύ βιαστικά», ανέφερε το περιοδικό, επικαλούμενο για τις πληροφορίες του εμπειρογνώμονες της VW. Πολλά από τα στοιχεία του συστήματος δεν «κατανοούν» το ένα το άλλο, ανέφερε η έκθεση. Σε αυτήν επισημαίνεται ότι οι δοκιμαστές οδηγοί της εταιρείας αναφέρουν έως και 300 λάθη την ημέρα, με τους τεχνικούς να δίνουν μάχη με το χρόνο για να λύσουν τα προβλήματα αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Alain Prost: Ηλιθιότητα όσα κάνουν οι κυβερνήσεις με την ηλεκτροκίνηση

Το ID.3 έρχεται να τοποθετηθεί απέναντι από το Tesla Model 3, με την τιμή του στη Γερμανία να ξεκινά από τα €30.000.  Είναι το πρώτο από τα τουλάχιστον 70 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που σχεδιάζει ο όμιλος Volkswagen για τις μάρκες VW, Audi, Skoda και Seat.

Η VW θεωρεί το ID.3 αυτοκίνητο στρατηγικής σημασίας για το μέλλον της εταιρείας, τόσο όσο το Beetle και το Golf. Ο διευθύνων σύμβουλος της VW, o Herbert Diess λέει ότι το ID.3 θα είναι το αυτοκίνητο που θα δώσει μαζικότητα στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Η VW ξεκίνησε την παραγωγή του ID.3 στο εργοστάσιό της στο Zwickau της Γερμανίας το Νοέμβριο. Είπε μάλιστα ότι χρησιμοποιεί τους μήνες έως τις παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων για να διορθώσει προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια περαιτέρω δοκιμών.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση στο ID.3 θα μπορούσε να αποδειχθεί δαπανηρή για τη VW, η οποία βασίζεται στο μοντέλο για να πετύχει τους αυστηρούς στόχους εκπομπών ρύπων που έχει θεσπίσει η ΕΕ και η μη εκπλήρωση των οποίων θα μπορούσε να επιβαρύνει την εταιρεία με υπέρογκα πρόστιμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube