Το ναυάγιο ξαναβάζει την Lamborghini Aventador στην παραγωγή

Το ναυάγιο ξαναβάζει την Lamborghini Aventador στην παραγωγή

H Lamborghini Aventador ξαναμπαίνει στην παραγωγή ώστε να παραχθούν 15 από τα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν στη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Felicity Ace.

Lamborghini Aventador

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του επικεφαλής της Lamborghini στις Η.Π.Α., Andrea Baldi, ο οποίος είχε αναφέρει ότι ίσως χρειαστεί η Aventador να μπει και πάλι στην παραγωγή εξαιτίας των κομματιών που καταστράφηκαν στο πλοίο Felicity Ace που τυλίχθηκε στις φλόγες. Θυμίζουμε ότι η ζημιά του ομίλου VW από το ατύχημα αποτιμάται στα $155 εκατ., με περίπου 4.000 αυτοκίνητα να έχουν καταστραφεί.

Το πλοίο μετέφερε 85 αυτοκίνητα της Lamborghini με την πλειοψηφία τους να είναι Urus. Σε συνέντευξη του, ο CEO του Ιταλού κατασκευαστή, Stephan Winkelmann, επιβεβαίωσε ότι το ιταλικό V12 σούπερκαρ θα μπει και πάλι στην παραγωγή ώστε να κατασκευαστούν 15 αυτοκίνητα ακόμα. Τα τελευταία αφορούν την έκδοση Ultimae, την τελευταία και πιο ισχυρή εκδοχή της Aventador. 

Lamborghini Aventador

Τα υπόλοιπα 70 κομμάτια που έχουν καταλήξει πλέον στον βυθό του Ατλαντικού αφορούν μοντέλα που βρίσκονται στην παραγωγή και η αντικατάσταση τους δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τον κατασκευαστή από την Μπολόνια. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν οι 15 νέες Aventador που θα βγουν από το εργοστάσιο θα καθυστερήσουν τον ερχομό του διαδόχου της, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Περνώντας στην Bentley, η οποία έχασε 189 αυτοκίνητα της στο ατύχημα, ο CEO της, Adrian Hallmark ανέφερε ότι «έχουμε βρει λύση αντικατάστασης για τα μισά από τα 189 κομμάτια που χάθηκαν, τα υπόλοιπα θα αντικατασταθούν προς το τέλος του χρόνου».

Παράλληλα, η Audi θα αναγκαστεί να παράξει εκ νέου 1.800 αυτοκίνητα με σκοπό να φέρει εις πέρας τις παραγγελίες που εκκρεμούν από τα αδικοχαμένα αυτοκίνητα της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube