Φωτιά σε φορτηγό πλοίο που μετέφερε αυτοκίνητα του VW Group

Φωτιά σε φορτηγό πλοίο που μετέφερε αυτοκίνητα του VW Group

Tο Felicity Ace εξέπεμψε σήμα κινδύνου μετά από φωτιά που ξέσπασε στο αμπάρι του. Διασώθηκαν και τα 22 μέλη του πληρώματος, παραμένει όμως άγνωστη η έκταση της ζημιάς στα αυτοκίνητα που μετέφερε.

Φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο φορτηγό πλοίο Felicity Ace το οποίο μεταφέρει αυτοκίνητα του Ομίλου VW. Το πλοίο μήκους 200 m εξέπεμψε άμεσα σήμα κινδύνου κοντά στις Αζόρες και το Πορτογαλικό ναυτικό ανέλαβε δράση για την διάσωση των 22 μελών του πληρώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι  επιβαίνοντες βγήκαν από το φλεγόμενο πλοίο και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές περιβάλλον.

Άγνωστη ωστόσο παραμένει η έκταση της καταστροφής στα αμπάρια του πλοίου, εκεί που βρίσκονται χιλιάδες αυτοκίνητα της Porsche, της Audi και της Volkswagen. Το πλοίο πραγματοποιούσε δρομολόγιο προς το λιμάνι του Davisville στο Rhode Island των ΗΠΑ, έχοντας αποπλεύσει από το Emden της Γερμανίας.

Felicity Ace on fire

Εν αναμονή των ρυμουλκών που θα το μεταφέρουν, ώστε να υπολογιστεί η έκταση της ζημιάς, ήδη η Porsche μέσω του συστήματος παρακολούθησης παραγγελιών της έχει στείλει μήνυμα στους ιδιοκτήτες που περίμεναν να παραλάβουν το αυτοκίνητό τους, ώστε να επικοινωνήσουν με τον εκάστοτε dealer της. 

Porsche

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, όπως και τις υπόλοιπες φορές, οι εταιρείες θα κληθούν να αντικαταστήσουν τα οχήματα που καταστράφηκαν κατά τη μεταφορά τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube