Επίσημο: Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae [video]

Επίσημο: Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae [video]

Κλειστή ή roadster, αυτή είναι η ισχυρότερη -μη υβριδική- Lamborghini που κατασκευάστηκε ποτέ. Η τελευταία και πιο ξεχωριστή από τη γενιά της Aventador.

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία της, Ultimae (από το λατινικό, τελευταία), η εν λόγω έκδοση έρχεται να κλείσει ένα κεφάλαιο που άνοιξε πριν από δέκα χρόνια, στη Sant'Agata Bolognese. Με κωδικό LP 780-4, εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει πως ο V12 των 6,5 λίτρων που κρύβει στα σπλάχνα της, αποδίδει για την περίσταση 780 PS, στις 8.500 rpm. Και όσο για το «4», υποδηλώνει την τετρακίνηση, που συνοδεύεται και από ενεργητική τετραδιεύθυνση. 

Η Aventador LP780-4 Ultimae είναι ελαφρά πιο ισχυρή από την SVJ, διατηρώντας ωστόσο την ίδια ροπή των 720 Nm, στις 6.750 rpm. Τα νούμερα αυτά εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 2,8 sec. Τα 0-200 έρχονται στα 8,7 sec, ενώ εμμένοντας στο γκάζι το ταχύμετρο σκαρφαλώνει μέχρι τα 355 km/h. Οι τιμές αυτές ισχύουν για την κλειστή εκδοχή, που ζυγίζει 1.550 κιλά (25 κιλά λιγότερα από την Aventador S). Για τη roadster υπολογίστε κάτι ελαφρά παραπάνω στις επιταχύνσεις, λόγω του αυξημένου βάρους.

Κατά τα άλλα, υπάρχουν και εδώ τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, με την πίσω αεροτομή να δίνει στον οδηγό τρεις εναλλακτικές, closed, maximum performance και maximum handling. Οι τροχοί είναι σφυρήλατοι, 20 και 21 ιντσών, με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa. 

Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae

Η νέα Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae θα κάνει την επίσημη πρώτη της στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed. Για τιμές δεν γνωρίζουμε κάτι, αυτό όμως που ξέρουμε είναι πως θα παραχθεί σε συγκεκριμένο αριθμό αντιτύπων. Μόλις 350 μονάδες για την κλειστή εκδοχή και άλλα 250 οχήματα για την ανοικτή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube