Φωτιά στο πλοίο Felicity Ace: Στα $155 εκατ. η ζημιά της VW [video]

Φωτιά στο πλοίο Felicity Ace: Στα $155 εκατ. η ζημιά της VW [video]

Ελληνικό δεξαμενόπλoιο διέσωσε τα 22 μέλη του πληρώματος του Felicity Ace. 

Τουλάχιστον στα $155 εκατ. αποτιμάται η ζημιά της VW από τη φωτιά στο πλοίο Felicity Ace που μετέφερε αυτοκίνητα. Το πλοίο που μετέφερε συνολικά 4.000 αυτοκίνητο, τυλίχθηκε στις φλόγες στα ανοικτά των ακτών των Αζορών της Πορτογαλίας.

Το πλοίο πραγματοποιούσε δρομολόγιο προς το λιμάνι του Davisville στο Rhode Island των ΗΠΑ, έχοντας αποπλεύσει από το Emden της Γερμανίας. Ο όμιλος Russell δήλωσε τη Δευτέρα ότι εκτιμά πως συνολικά υπάρχουν στο πλοίο οχήματα αξίας $401 εκατ. Τα περισσότερα είναι VW, Porsche, Audi, Bentley και Lamborghini.

Η Mitsui OSK Strains Ltd, διαχειρίστρια του Felicity Ace, έγραψε στον ιστότοπό της ότι δύο τεράστια ρυμουλκά με πυροσβεστικό εξοπλισμό έφτασαν τη Δευτέρα το πρωί για να ξεκινήσουν τον ψεκασμό νερού στο πλοίο εξωτερικά με σκοπό να πέσει η θερμοκρασία.

ship

Σύμφωνα με το Reuters, αιτία της πυρκαγιάς ήταν η έκρηξη μπαταρίας ιόντων λιθίου σε ένα από τα ηλεκτρικά οχήματα που μεταφέρει. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί διαρροή καυσίμων και το πλοίο παραμένει σταθερό δήλωσε η εταιρεία του. Αυτό που είναι δύσκολο είναι η ρυμούλκησή του σε ασφαλές σημείο που πάντως δεν μπορεί να είναι το λιμάνι στις Αζόρες, καθώς το Felicity Ace που φτάνει σε μήκος τα 200 μ. και το πλάτος του τα 33 μ. θα μπλοκάρει την προσέγγιση άλλων πλοίων.

Βέβαια, δεν μπορεί και να αφεθεί στην τύχη του στον ωκεανό, αφού σε περίπτωση βύθισης μπορεί να συμβεί οικολογική καταστροφή.

Σωτηρία από ελληνικό δεξαμενόπλοιο

polembros

Όπως έγινε γνωστό, τα 22 μέλη του πληρώματος του Felicity Ace διασώθηκαν αρχικά από το δεξαμενόπλοιο Resilient Warrior της ανδριώτικης ναυτιλιακής εταιρείας, Polembros Shipping LTD.

Το δεξαμενόπλοιο με πλοίαρχο τον Σπυρίδωνα Τσέγκα, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στο φλεγόμενο πλοίο και περισυνέλεξε τα μέλη του πληρώματός του. Στη συνέχεια (όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύουμε) ελικόπτερο της ομάδας διάσωσης τους παρέλαβε από το ελληνικό δεξαμενόπλοιο και τους μετέφερε ασφαλείς στη στεριά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube