Το «μικρό» Tesla θα έρθει για να κοντράρει το VW ID.3

Το «μικρό» Tesla θα έρθει για να κοντράρει το VW ID.3

Το νέο και πιο προσιτό μοντέλο που εξελίσσει η Tesla θα βάλει στο στόχαστρο του τα VW ID.3 και Cupra Born.

Tesla

Ο CEO της Tesla, Εlon Musk, ανακοίνωσε ότι η μάρκα έχει σχεδόν ολοκληρώσει την εξέλιξη των Cybertruck και Semi και πλέον έχει στρέψει την προσοχή της στην εξέλιξη ενός νέου μοντέλου μικρότερου σε διαστάσεις από τα Model 3 και Μodel Y.

«Κύριος στόχος της ομάδας εξέλιξης του αυτοκινήτου είναι το χαμηλό κόστος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Musk, σε διάλογο που είχε με τους επενδυτές της Tesla, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτό θα είναι και το μοντέλο με την πιο προσιτό τιμή στην γκάμα της Tesla.

Tesla

Παράλληλα, ανέφερε ότι η παραγωγή του νέου μοντέλου θα ξεπερνά εκείνη όλων των υπόλοιπων μοντέλων στην γκάμα της μάρκας συνδυαστικά, ενώ το κόστος κατασκευής του θα είναι περίπου το μισό σε σχέση με του Model 3.

Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι το νέο μικρό Tesla θα έχει και τη μισή τιμή του Model 3, το οποίο στην Ελλάδα ξεκινά από τις €52.990. Σύμφωνα με ρεπορτάζ το μοντέλο θα τοποθετηθεί στην αγορά απέναντι σε μοντέλα όπως το VW ID.3 και το Cupra Born τα οποία στη δική μας αγορά τουλάχιστον, ξεκινούν από τις €38.000 και €41.900 αντίστοιχα.

Tesla

«Το νέο μοντέλο θα υιοθετεί όλες τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει εξελίσσοντας τα Model S, Υ, και 3 καθώς και τα Cybertruck και Semi» πρόσθεσε ο Musk αναφορικά με το νέο και πιο προσιτό Tesla, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube