Tesla Semi: 800 km με μια φόρτιση [video]

Tesla Semi: 800 km με μια φόρτιση [video]

Πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη του ηλεκτρικού φορτηγού της, η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις του Semi και υπόσχεται πάνω από 800 km αυτονομίας με πλήρες φορτίο.

Tesla Semi

Πέντε χρόνια μετά από την αποκάλυψη του και μετά από καθυστέρηση τριών ετών, οι παραδόσεις του Tesla Semi ξεκίνησαν, με το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό να φτάνει στα χέρια της Pepsi.

Όπως μας έχει συνηθίσει η Tesla, για να γιορτάσει την περίσταση διοργάνωσε μια μικρή εκδήλωση με την Pepsi να φέρνει τα σνακ για το event με ένα Semi. Θυμίζουμε ότι η τελευταία έχει παραγγείλει από το 2017 συνολικά 100 Tesla Semi.

Tesla Semi

H Tesla ανακοίνωσε ότι το Semi είναι το πρώτο της μοντέλο που θα λειτουργεί με αρχιτεκτονική 1.000 V και θα μπορεί να φορτίσει με ισχύ έως και 1 MW. Ως αποτέλεσμα, θα μπορεί να αυξήσει το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας του κατά 70% μέσα σε 30'.

Παράλληλα, με τη βοήθεια ενός βίντεο, ο Εlon Musk ανέφερε ότι το Semi θα μπορεί να διανύσει 800 km με μια φόρτιση, με πλήρες μάλιστα φορτίο, έχοντας κατανάλωση κάτω από 124 kWh/100 km. Αριθμός που μεταφράζεται σε χωρητικότητα μπαταρίας 1.000 kWh.

Tesla Semi

Τέλος ο ισχυρός άντρας της μάρκας δήλωσε ότι χωρίς φορτίο το Semi είναι «σαν να οδηγείς ένα επιβατικό Tesla» καθώς έχει σημαντικά περισσότερη ισχύ σε σχέση με τα συμβατικά ντίζελ φορτηγά και το παρομοίασε με «έναν ελέφαντα που κινείται σαν τσιτάχ».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube