H ηλεκτρική BMW M3 δεν θα ονομαστεί iM3

H ηλεκτρική BMW M3 δεν θα ονομαστεί iM3

Η BMW μπορεί να κατοχύρωσε το όνομα iM3, εντούτοις όμως φαίνεται πως δεν θα το χρησιμοποιήσει στην πρώτη ηλεκτρική BMW M3 της ιστορίας.

BMW M3 Competition

Πριν από μερικές μέρες, διαβάσατε πως η BMW, προσανατολίζεται να δώσει το όνομα iM3 στην εξηλεκτρισμένη BMW M3, που θα κάνει την εμφάνισή της το 2027.

Το αφεντικό του τμήματος «Μ» της BMW, Frank van Meel έβαλε τέλος στα σενάρια, τονίζοντας μέσα από συνέντευξή του στο Top Gear ότι η ηλεκτρική BMW M3 δεν θα ονομαστεί iM3. «Δεν θα χρησιμοποιούσαμε ποτέ τα σήματα i και Μ μαζί στο ίδιο αυτοκίνητο. Eίναι πράγματι αδύνατο. Στην πραγματικότητα, δεν θα χρησιμοποιούσαμε ποτέ ένα i σε ένα M, παρόλο που θα είναι ηλεκτρικό.

O επικεφαλής του τμήματος «Μ» της BMW, Frank van Meel, παραδέχτηκε ότι τα σήματα «i» και «Μ» δεν θα χρησιμοποιηθούν μαζί σε κανένα αυτοκίνητο της φίρμας

BMW Neue Klasse EV Concept

Αν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο, θα λέγεται πάντα M χωρίς i, επειδή το γράμμα i αφορά μόνο την τεχνολογία και το γράμμα M αφορά πολλά περισσότερα. Είναι μια υπόσχεση για οδηγικές συγκινήσεις, είναι μία υπόσχεση για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι για το συναίσθημα. Δεν είναι για το σύστημα μετάδοσης κίνησης».

Πρόσφατες αναφορές υποδεικνύουν ότι η ακόμα «μυστική» ηλεκτρική M3, η οποία θα βασίζεται στην πλατφόρμα Neue Klasse της BMW θα μπορούσε θεωρητικά πάντα να έχει έως και 1.360 PS χάρη σε ένα τετρακινητήριο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Μια έκδοση με δύο μοτέρ για τους λάτρεις της κίνησης στους πίσω τροχούς είναι επίσης υπό εξέταση, ισχυρίστηκε προηγουμένως ο van Meel. Άλλωστε, οι BMW Μ δεν αρκεί να είναι μόνο γρήγορες στην ευθεία. Σκοπός τους είναι να παρέχουν μία διασκεδαστική και κυρίως ασφαλή οδική συμπεριφορά ακόμα και σε φιδίσιες διαδρομές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube