Mercedes-Benz, η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία

Mercedes-Benz, η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία

Η έρευνα της Brand Finance απεφάνθη πως η Mercedes-Benz είναι η αυτοκινητοβιομηχανία με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον πλανήτη.

Mercedes-Benz Logo

Η συμβουλευτική εταιρεία Brand Finance, δημοσίευσε και φέτος την λίστα Global 500, παρουσιάζοντας τις 500 εταιρείες με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο, βάσει της πορείας τους, τους δώδεκα τελευταίους μήνες. Μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, στην κορυφή βρίσκεται η Mercedes-Benz.

Κατά τη διάρκεια του 2023, η εταιρεία από τη Στουτγάρδη είδε την αξία της να ανεβαίνει κατά 1%, ποσοστό όμως που ήταν αρκετό να την φέρει στην πρώτη θέση (και 17η μεταξύ όλων των εταιρειών), καθώς η συνολική της αποτίμηση άγγιξε τα 59,4 δισ. δολάρια. Κάπως έτσι, η κορυφή άλλαξε χέρια, μιας και το 2022 η Tesla, είχε κόψει πρώτη το νήμα. Την χρονιά που μας πέρασε όμως, η αξία της μειώθηκε κατά 12%, φτάνοντας έτσι τα 58,3 δισ.  (δεύτερη θέση και 18η μεταξύ των εταιρειών). Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πορεία της Tesla επηρεάζεται σημαντικά τόσο από τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητες του CEO της, Elon Musk, αλλά και από την άνοδο της BYD.

H συνολική αποτίμηση της Mercedes-Benz για το 2023 άγγιξε τα 59,4 δισ. δολάρια

Mercedes-Benz

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες είναι τα κορυφαία brand;

Η χρηματιστηριακή αξία της μεγαλύτερης κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανέβηκε κατά 20%, αγγίζοντας έτσι τα 12,1 δισ. δολάρια. Μιλώντας πάντως για αυτοκινητοβιομηχανίες, από την κουβέντα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η Toyota, ιδίως από τη στιγμή που το 2023 αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ για τον ιαπωνικό κολοσσό.

Η Toyota λοιπόν βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, με αξία που εκτιμάται σε 21 δισ. δολάρια. Στο κομμάτι του brand, η Toyota βρέθηκε στην δεύτερη θέση μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών (και 16η συνολικά), πίσω μόνο από την Ferrari που συμπληρώνει την δεκάδα των ισχυρότερων brand.

 

 

 



 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube