To μικρό SUV της Toyota θα παρουσιαστεί εντός 2024

To μικρό SUV της Toyota θα παρουσιαστεί εντός 2024

Η Toyota, φαίνεται πως προχωρά με γοργούς ρυθμούς το μικρό, προσιτό της SUV με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν την παρουσίασή του μέσα στο 2024.

Toyota Compact SUV

Η Toyota, αν και διαθέτει SUV σε όλες τις ανταγωνιστικές κατηγορίες, δείχνει να μην επαναπαύεται σε αυτό, έχοντας στα σκαριά ένα νέο, περιπετειώδες κόμπακτ αυτοκίνητο.

Ασφαλώς και αυτή δεν είναι μία καινούργια είδηση, με τον ιαπωνικό κολοσσό να δουλεύει μεθοδικά και με ταχύτητα πάνω στο αυτοκίνητο, που μοιάζει σαν ένα (αισθητά) μικρότερο αδερφάκι του Land Cruiser, από το οποίο άλλωστε έχει εμπνευστεί και ένα μεγάλο μέρος της εξωτερικής του σχεδίασης. Όσο για το όνομα, ξεχωρίζουν οι επωνυμίες Land Hooper ή Compact Cruiser.

To κόμπακτ SUV της Toyota, πιθανότατα θα παρουσιαστεί εντός 2024, βάσει του προγραμματισμού του Ιάπωνα κατασκευαστή

Toyota Compact SUV

Το μήκος δεν θα ξεπερνά τα 4,3 m κάτι που σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα ενταχθεί στην κατηγορία των B-SUV (στο ανώτερο άκρο της). Κάτω από το καπό θα υπάρχει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, στην οποία άλλωστε η Toyota ειδικεύεται, όπως επίσης και τετρακίνηση, ενισχύοντας με αυτόν το τρόπο τον περιπετειώδη χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες γύρω από το σύστημα τετρακίνησης, ωστόσο το σίγουρο είναι πως ο Ιάπωνας κατασκευαστής διαθέτει γνώση, εμπειρία και τεχνογνωσία γύρω από τα εκτός δρόμου αυτοκίνητα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το πιθανότερο σενάριο θέλει την εμπορική του πορεία να ξεκινά από την τη Νότια Ασία, καθώς θα κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη, πάνω στην πλατφόρμα TNGA της Toyota.

Toyota Compact SUV

Ερωτηματικό παραμένει αν το μικρό SUV της Toyota έρθει προς την ευρωπαϊκή αγορά. Η μέχρι στιγμής προδιαγραφές του πάντως, το καθιστούν ελκυστικό, μιας και είναι ένα μοντέλο με κόμπακτ διαστάσεις, που τοποθετείται σε μία από τις πιο εμπορικές κατηγορίες της αγοράς. Διαθέτει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, με το σήμα της Toyota να αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας.

Η επίσημη παρουσίασή του θα λάβει χώρα μέσα στο 2024, με την Toyota να έχει ήδη γνωστοποιήσει πως μέσα στο έτος θα κάνει πρεμιέρα και το Urban Concept. Το φθηνότερο EV στην γκάμα της Toyota.
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube