Η McLaren ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό τετράθυρο μοντέλο;

Η McLaren ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό τετράθυρο μοντέλο;

Πως κάποιες δηλώσεις του Michael Leiters ξεσήκωσαν θύελλα εικασιών για τα μελλοντικά σχέδια της McLaren. 

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ του βρετανικού Auto Express, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Automotive, Michael Leiters, είπε πως ένα ηλεκτρικό σούπερκαρ που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το Lotus Evija των σχεδόν 2.000 PS δεν αποτελεί προτεραιότητα της McLaren σε αυτή τη φάση, όπου η εταιρεία προσπαθεί να μπει δυναμικά στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

H πρώτη ηλεκτρική προσπάθεια της McLaren είναι η Artura. Ο Leiters ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία δεν είναι αρκετά προηγμένη για να υποστηρίξει ένα εγχείρημα επιπέδου Evija. Αντίθετα, η McLaren θα εστιάσει σε έναν πιο συμβατικό τύπο ηλεκτρικού οχήματος, ένα αυτοκίνητο με «περισσότερο lifestyle χαρακτήρα και πιο χρηστικό».

Οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Michael Leiters και συγκεκριμένα το lifestyle και η χρηστικότητα ήταν αυτές που ξεσήκωσαν θύελλα εικασιών.

«Νομίζω ότι το σημείο-κλειδί για τη McLaren θα ήταν κάτι που θα εξασφάλιζε τη δυνατότητα να μοιράζονται περισσότεροι επιβάτες το αυτοκίνητο» είπε ο Leiters και όλοι άρχισαν να μιλούν για ένα μελλοντικό σεντάν με την υπογραφή της McLaren. Ένα αυτοκίνητο τύπου Porsche Taycan για παράδειγμα.

Ερμηνεύοντας τα λόγια του Leiters, πρώην Chief Technical Officer της Ferrari, πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για ένα μελλοντικό αυτοκίνητο από τη McLaren που θα απεμπολεί την αρχική «εμμονή» της μάρκας που δεν ήθελε σεντάν και SUV στη γκάμα της.

Η τιμή του βέβαια θα είναι τουλάχιστον 200.000 στερλίνες, καθώς ο Leiters έχει πει πως αυτό το ποσό είναι το κατώφλι για να αποκτήσει κάποιος μια McLaren. 

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στην κερδοφορία, όχι στον όγκο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. 

Μόλις τον περασμένο μήνα, ο Leiters άφησε να εννοηθεί στο περιοδικό Car ότι ένα ηλεκτρικό SUV ήδη αναπτύσσεται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως ο Leiters είναι ένας από τους υπεύθυνους εξέλιξης της Ferrari Purosangue. Με λίγα λόγια όλα είναι ανοικτά και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube