Ferrari 296GTB, το ταχύτερο πισωκίνητο στον κόσμο! Μετρημένα!

Ferrari 296GTB, το ταχύτερο πισωκίνητο στον κόσμο! Μετρημένα!

Επιδόσεις hypercar! Αν κι εισαγωγικό μοντέλο της γκάμας, η Ferrari 296GTB είναι το ταχύτερο μετρημένο πισωκίνητο με 2,5" για τα 0-100 km/h κι 9,7" για το 400άρι!

Ferrari 296 GTB

Η Ferrari 296GTB έχει στείλει στη στρατόσφαιρα τις επιδόσεις των «εισαγωγικών» σούπερκαρ, προσφέροντας επιταχύνσεις που μόλις πριν από λίγα χρόνια βρίσκαμε μόνο στα κορυφαία hypercar.

Είναι τόσο εκρηκτική που αποτελεί πλέον επίσημα το πιο γρήγορο πισωκίνητο μοντέλο που έχει δοκιμάσει ποτέ το αμερικανικό Car and Driver.

Τέτοιες επιδόσεις υπήρχαν μέχρι πρόσφατα μόνο σε hypercar: H Ferrari 296GTB σπάει τα χρονόμετρα με τις επιδόσεις της!

Ferrari 296GTB

Στην καρδιά του θηρίου βρίσκεται ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V6 3,0 lt, που συμπληρώνεται από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο ανάμεσα στον κινητήρα και στο κιβώτιο ταχυτήτων. Συνολικά, η 296GTB αποδίδει 830 PS και 740 Nm ροπής, νούμερα σημαντικά αυξημένα σε σχέση με την επίσης υβριδική ανταγωνιστική McLaren Artura.

Για να επιτύχει τους καλύτερους δυνατούς χρόνους, οι Αμερικανοί συνάδελφοι πραγματοποίησαν τις μετρήσεις επιδόσεων έχοντας ενεργοποιημένο το launch control, αλλά και το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης.

Το τελευταίο είναι απίστευτα εξελιγμένο κι αντί να κόβει την εκκίνηση, διαχειρίζεται ικανότατα τα διαθέσιμα επίπεδα πρόσφυσης και πετυχαίνει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ferrari 296GTB

Έτσι, το κεντρομήχανο ιταλικό σούπερκαρ εκτοξεύθηκε στα 60 mph (97 km/h) σε μόλις 2,4" στην καλύτερη επίδοση, επισκιάζοντας τα υπόλοιπα πισωκίνητα ανταγωνιστικά μοντέλα. Η McLaren Artura κι η σκληροπυρηνική Lamborghini Huracán STO χρειάστηκαν αμφότερες 2,6" για την ίδια μέτρηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Ferrari 296GTB [video]

Μετά τα 60 mph, η Ferrari 296GTB συνεχίζει να επεκτείνει το προβάδισμά της, επιτυγχάνοντας στα 100 mph (160 km/h) σε 4,7", σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερα από τη McLaren και τη Lamborghini. Χρειάστηκε επίσης μόλις 9,7" για να καλύψει το 400άρι με ταχύτητα εξόδου τα 150 mph (242 km/h), σημαντική διαφορά από τα 10,3" που είχε μετρηθεί η Artura.

Ferrari 296GTB

Δεν είναι μόνο η επιτάχυνση της Ferrari 296GTB που την κάνει ξεχωριστή. Το αυτοκίνητο φρενάρει επίσης εξαιρετικά καλά χάρη σε ένα συνδυασμό υβριδικής ανάκτησης ενέργειας, του συστήματος πέδησης που περιλαμβάνει 10πίστονες δαγκάνες μπροστά και το εξαιρετικής πρόσφυσης σετ ελαστικών Pilot Sport Cup 2R της Michelin.

Κατάφερε να ακινητοποιηθεί από τα 70 mph (112 km/h) σε μόλις 39,6 m, επικρατώντας της McLaren Senna κι όχι πολύ πίσω από τη μικρότερη απόσταση πέδησης 70-0 mph που έχει καταγράψει ποτέ το περιοδικό. Η επίδοση ανήκει στην C7 Chevrolet Corvette ZR1 με μόλις 38,7 m.

Λογικά τα ιταλικά ρεκόρ θα απειληθούν από τη συλλεκτική Camaro ZL1 Exorcist Final Edition των 1.000 PS, αν και κάποιοι ίσως θεωρήσουν ότι πρόκειται για βελτιωμένο μοντέλο κι όχι δημιούργημα ανεξάρτητου κατασκευαστή.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube