H McLaren έγραψε ιστορία με το ταχύτερο pit stop στην F1

H McLaren έγραψε ιστορία με το ταχύτερο pit stop στην F1

Οι μηχανικοί της McLaren πραγματικά ξεπέρασαν τον εαυτό τους στον κυριακάτικο αγώνα του Κατάρ, ολοκληρώνοντας το ταχύτερο pit stop στην ιστορία του αθλήματος.

McLaren pit stop

H McLaren, στην πίστα του Losail στο Κατάρ είχε κάθε λόγω να χαμογελάει. Νίκη στο Sprint Race του Σαββάτου με τον Oscar Piastri και διπλό βάθρο στον αγώνα της Κυριακής.

H σημαντική άνοδος των Βρετανών αφορά όλα τα επίπεδα της ομάδας. Από τον επικεφαλής στρατηγικής, τους οδηγούς και φυσικά τους μηχανικούς. Καλύτερη απόδειξη για αυτό είναι το pit stop του Lando Norris στον 27ο γύρο, στο οποίο οι μηχανικοί του ολοκλήρωσαν σε μόλις 1,8”, αριθμό ρεκόρ στην ιστορία της F1. Η εξαιρετική απόδοση των μηχανικών της McLaren συνεχίστηκε και στη στάση του Oscar Piastri, αλλάζοντας τα ελαστικά του σε μόλις 2,0”.

Να θυμίσουμε πως μέχρι πρότινος, το ρεκόρ ταχύτερου pit stop κρατούσε η Red Bull (μανούλα σε αυτά) από το 2019 και τον αγώνα της Βραζιλίας. Μιλάμε για ασύλληπτους χρόνους, ειδικά αν αναλογιστούμε πως τα ελαστικά πλέον έχουν βαρύνει εξαιτίας των ζαντών των 18”.

Οι μηχανικοί της McLaren πιστοποίησαν τη συνολική άνοδο της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, αλλάζοντας τέσσερα λάστιχα με τροχούς 18" σε μόλις 1,8"

McLaren Pit Stop

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Apple θέλει τα παγκόσμια δικαιώματα της Formula 1

Σε καμία περίπτωση όμως τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι τυχαία. Οι ομάδες δίνουν μεγάλη σημασία στην επιλογή των μηχανικών τους. Συν τοις άλλοις, η πρόοδος της τεχνολογίας των αερόκλειδων  που χρησιμοποιούν, η γυμναστική αλλά και η εξάσκησή τους διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην βελτίωση της απόδοσής τους.

Για να λειτουργήσει σωστά μία ομάδα στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού πρέπει όλα να δουλεύουν στην εντέλεια. Σε ένα σπορ όπου και το παραμικρό δέκατο είναι σημαντικό, η συνεισφορά των μηχανικών είναι πολύτιμη, καθώς οι γρήγορες αλλαγές ελαστικών μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Μιλώντας για την McLaren εν προκειμένω, η βελτίωση που έχει δείξει στην εξέλιξη της χρονιάς είναι παροιμιώδης. Στους πρώτους αγώνες, η ιστορική ομάδα ακροβατούσε στις χαμηλότερες θέσεις της βαθμολογούμενης δεκάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι με την ολοκλήρωση του ένατου αγώνα της χρονιάς στην Αυστρία, είχε συγκεντρώσει συνολικά 29 βαθμούς. Έκτοτε, σαν να γύρισε ο διακόπτης, με το ένα καλύτερο αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο. Και κάπως έτσι, με το πέρας του 17ου αγώνα της χρονιάς έχει συγκεντρώσει 219 βαθμούς, πλησιάζοντας επικίνδυνα την Aston Martin στο κυνήγι της τέταρτης θέσης του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

McLaren

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στα σκαριά η είσοδος της Andretti στη Formula 1;

Η ομάδα φαίνεται να λειτουργεί σωστά και αρμονικά, πίσω από το τιμόνι βρίσκονται δύο νεαροί και άκρως ταλαντούχοι οδηγοί, οι οποίοι αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ελέω μονοθεσίου. Λέτε να έφτασε η ώρα η McLaren να πρωταγωνιστήσει ξανά;

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube