node/37286

Mazda: 50 χρόνια περιστροφικού κινητήρα [video]

Η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την επιστροφή του wankel.

Η Mazda, με αφορμή τα 50 χρόνια του περιστροφικού κινητήρα, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζει όλα τα μοντέλα που χρησιμοποιούσαν διάφορες εκδοχές του.

Mazda

Η περιγραφή του βίντεο που είναι στα ιαπωνικά αναφέρει: «Έχει περάσει μισός αιώνας από τότε που παρουσιάστηκε το Mazda Cosmo Sport με περιστροφικό κινητήρα, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην ιστορία της αυτοκίνησης, όμως η σχέση της Mazda με το Wankel δεν έχει τελειώσει. Η Mazda δεν θα υπήρχε χωρίς τον περιστροφικό κινητήρα και χωρίς τη Mazda ο περιστροφικός κινητήρας δεν θα έκλεινε σήμερα τα 50 του χρόνια. Πριν από 50 χρόνια, οι μηχανικοί της Mazda μετέφεραν στην παραγωγή τη μοναδική φιλοσοφία σχεδίασης του κινητήρα που επινόησε ο μηχανικός Felix Wankel»

Τα μοντέλα παραγωγής της Mazda που χρησιμοποίησαν περιστροφικό κινητήρα ήταν τα:

  • Cosmo (1967-1996)
  • Luce (1972-1991)
  • R100 (1970-1972)
  • RX-2 (1970-1978)
  • RX-3 (1972-1978)
  • RX-4 (1972-1978)
  • RX-5 (1975-1980)
  • RX-7 (1978-2002)
  • RX-8 (2003-2012).

Ο τελευταίος Wankel “Renesis” του RX-8 είχε κυβισμό 1.308 cc και απόδοση 231 PS με μέγιστη ροπή 211 Nm.

Mazda RX-Vision

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρχεται ο διάδοχος του Mazda RX-8;

Το 2018 η Mazda έκανε λόγο για μια νέα εκδοχή του wankel η οποία θα είχε το ρόλο συστήματος επέκτασης της αυτονομίας (range extender) σε ηλεκτρικό μοντέλο. Αυτά τα σχέδια φαίνεται πως εξελίχθηκαν, καθώς πριν από λίγους μήνες η Mazda κατοχύρωσε μια σειρά από πατέντες για ένα νέο τύπο turbo σε κινητήρα wankel ενώ από άλλες πατέντες αποκαλύφθηκε πως ετοιμάζει ένα νέο σπορ μοντέλο, πιθανό διάδοχο του RX-8

Πάντως ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Mazda, Ikuo Meda, είχε δηλώσει πως μια έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου RX-Vision (2015) είναι ακόμα πιθανή.

node/40235

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

Παραποίησε και χρησιμοποίησε χωρίς την άδεια της Ferrari, αυτοκίνητά της σε επίδειξη μόδας. 

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

O Ελβετός σχεδιαστής μόδας, Philipp Plein, καλείται με δικαστική απόφαση να πληρώσει αποζημίωση ύψους €300.000 στη Ferrari, αλλά και €25.000 για αμοιβή δικηγόρων, καθώς δικαστήριο του Μιλάνο έκρινε ότι παρατύπως χρησιμοποίησε αυτοκίνητα της ιταλικής φίρμας σε επίδειξη μόδας. 

Ο Philipp Plein πραγματοποίησε το 2017 μια επίδειξη μόδας στα... εφέ της οποίας συμπεριέλαβε αρκετά supercars και μοτοσικλέτες, στα οποία για να τα κάνει πιο εντυπωσιακά τοποθέτησε φώτα LED, αλλοιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα των οχημάτων.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην αγωγή της Ferrari, ο σχεδιαστής μόδας χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητα της εταιρείας χωρίς την άδειά της για διαφημιστικούς λόγους και για να προμοτάρει τις δημιουργίες του. 

Με βάση την απόφαση ο Plein υποχρεούται να αφαιρέσει από τον ιστότοπό του αλλά και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο στα οποία μπορεί να εμφανίζεται αυτοκίνητο ή το σήμα της Ferrari του, απειλούμενος με πρόστιμο €10.000 για κάθε φωτογραφία ή βίντεο που θα εμφανίζεται μετά την έκδοση της απόφασης. 

Η απόφαση για τις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι άμεσα εκτελεστή, παρόλο που ο Plein άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί την άνοιξη του 2021. 

node/40232

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η κοινή εταιρεία Stellantis που θα δημιουργηθεί θα είναι η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η Fiat Chrysler και η PSA αναμένεται να πάρουν την οριστική έγκριση της ΕΕ για τη συγχώνευσή τους ύψους €38 δις, μια κίνηση που θα δημιουργήσει την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. 

Το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισημοποιήσει τη δημιουργία της Stellantis, ενός ομίλου που προβλέπεται να αποκομήσει τεράστια κέρδη από κοινά δίκτυα πωλήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ τα σχέδια προβλέπουν και ευρεία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Κϊνα και στη Γηραία Ήπειρο. 

Η συγχώνευση ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και θα ενώσει μάρκες όπως οι FΙΑΤ, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS - ενώ στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους € 5 δις χωρίς να κλείσει εργοστάσια.

Για να μετριάσει τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ, η PSA προσφέρθηκε να ενισχύσει την ιαπωνική αντίπαλη Toyota Motor Corp, με την οποία έχει μια κοινή επιχείρηση van, αυξάνοντας την παραγωγή και πωλώντας τα φορτηγά σε τιμή κόστους.

Η FCA και η PSA θα επιτρέψουν επίσης στους αντιπροσώπους τους σε ορισμένες πόλεις να επισκευάσουν ανταγωνιστικές μάρκες.

FCA και PSA δήλωσαν ότι ελπίζουν να ολοκληρώσουν τη συγχώνευση το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μόλις τον περασμένο μήνα, η FCA και η PSA αναδιάρθρωσαν τους όρους της συμφωνίας τους για να εξοικονομήσουν χρήματα και αύξησαν τη στοχευμένη εξοικονόμηση κόστους λόγω της οικονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι περίπου το 40% της εξοικονόμησης θα προέλθει από έξοδα που σχετίζονται με προϊόντα, 40% από αγορές και 20% από άλλους τομείς, όπως μάρκετινγκ, πληροφορική και logistics.