Έρχεται ο διάδοχος του Mazda RX-8;

Έρχεται ο διάδοχος του Mazda RX-8;

Πατέντα της εταιρείας αποκαλύπτει το υποπλαίσιο ενός σπορτσκαρ.

Ένα τεχνικό σχέδιο πλαισίου που κατατέθηκε για κατοχύρωση νέας πατέντας από τη Mazda, αποκαλύπτει πως η ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει ένα διάδοχο του RX-8.

Μια ανώνυμη πηγή από τη Mazda δήλωσε στο ιαπωνικό Motor Magazine πως το επερχόμενο RX-9 θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα που δεν θα χρησιμοποιηθεί σε άλλο μοντέλο της εταιρείας. Όντως, το εμπρός υποπλαίσιο που περιγράφεται ως "Vehicle Shock Absorption Structure" (δομή απορρόφησης κραδασμών του οχήματος) δεν φαίνεται να ταιριάζει με κάποιο από τα σημερινά Mazda.

MAZDA
Το νέο σχέδιο που πατεντάρισε η Mazda

Ο συνδυασμός ανάρτησης με διπλά ψαλίδια και τοποθέτησης του κινητήρα πίσω από τους εμπρός τροχούς προδίδει το ότι έχουμε να κάνουμε με σπορ μοντέλο. Επίσης, ο περιορισμένος χώρος για τον κινητήρα ίσως σημαίνει ότι η Mazda σκέφτεται να τοποθετήσει εκεί ένα νέο wankel κινητήρα με συμπαγείς διαστάσεις - συνεχίζοντας την παράδοση των RX-7 και RX-8. Επιπλέον, πριν από λίγους μήνες η Mazda κατοχύρωσε μια ακόμη πατέντα για ένα νέο τύπο turbo που προορίζεται για κινητήρα wankel δίνοντας τροφή στις φήμες.

Πάντως ο Ikuo Meda, υπεύθυνος σχεδιασμού της Mazda είχε αποκαλύψει στο Autocar πως μια έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου RX-Vision (2015) είναι ακόμα πιθανή. Πιο συγκεκριμένα, ο Ιάπωνας σχεδιαστής δήλωσε πως όταν αποφασιστεί ότι η Mazda χρειάζεται ένα premium σπορτσκαρ τότε θα σκεφτούν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube