node/15606

Tokyo Motor Show 2015: Νέο Mazda RX-Vision, το RX-7 του αύριο [video]

Το πρωτότυπο RX-Vision της Mazda είναι ο προάγγελος ενός σύγχρονου RX-7 που δεν αποκλείεται να δούμε στην αγορά το 2017.

Το πρωτότυπο Mazda RX-Vision που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Τόκιο σήμερα, είναι ένα εντυπωσιακό κουπέ που δείχνει την πρόθεση της ιαπωνικής φίρμας να λανσάρει στην αγορά ένα νέο σπορ αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα.

Εάν το κουπέ που θα δούμε στους δρόμους φέρει και ο λογότυπος RX-7 παραμένει άγνωστο προς το παρόν, αλλά με τον κινητήρα εμπρός, την κίνηση πίσω και περιστροφικό κινητήρα κάτω από μακρύ καπό είναι ξεκάθαρο πιο θρυλικό μοντέλο της θέλει να αναβιώσει η Mazda.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η τελική έκδοση παραγωγής του RX-Vision να παρουσιαστεί στην έκθεση του Τόκιο σε δύο χρόνια από σήμερα, ώστε να συμπέσει με το κλείσιμο 50 χρόνων από την παρουσίαση του Mazda Cosmo Sport το 1967, του πρώτου σπορ αυτοκινήτου της εταιρείας με κινητήρα Wankel.

Όσον αφορά το πρωτότυπο, αυτό συμπυκνώνει «σε ένα μόνο μοντέλο τη ιστορική διαδρομή της Mazda στην εξέλιξη των σπορ αυτοκινήτων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιαπωνική φίρμα και είναι ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση κουπέ με μακρύ εμπρός καπό, έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ και σπορ, οπισθοκλινή οροφή στo πρότυπo όλων των μοντέλων RX.

Οι εξωτερικές του διαστάσεις φθάνουν τα 4.389 mm σε μήκος, 1.925 mm σε πλάτος και 1.160 mm σε ύψος, ενώ το μεταξόνιό του είναι στα 2,7 μέτρα. Είναι δηλαδή ελάχιστα μικρότερο σε μήκος από το RX-8 και συνάμα φαρδύτερο και ακόμα κοντύτερο, ενώ πατάει σε 20 ιντσών ζάντες με ελαστικά 245/40 εμπρός και 285/35 πίσω.

Κάτω από μπροστινό καπό του RX-Vision βρίσκεται ένας ολοκαίνουργιος περιστροφικός κινητήρας που θα ονομαστεί SkyActiv-R. Η Mazda κρατά ακόμα μυστικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου της κινητήρα, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις μηχανικών της, στο νέας γενιάς Wankel έχουν λυθεί τρία σημαντικά ζητήματα που… απασχολούσαν στους προηγούμενης γενιάς περιστροφικούς κινητήρες της: H οικονομία καυσίμου, οι εκπομπές ρύπων και η αξιοπιστία.

Το πρωτότυπο πατά σε μια ειδική και μοναδική έκδοση της πλατφόρμας SkyActiv, που δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Mazda MX-5, και όταν πάρει το δρόμο για την παραγωγή δεν αποκλείεται να μικρύνει κι άλλο σε διαστάσεις, ώστε να τεθεί αντιμέτωπο με την Porsche Cayman.

“Εάν βγάλουμε το αυτοκίνητο σε μαζική παραγωγή, η Cayman είναι το είδος αυτοκινήτου που θα πρέπει να έχουμε κατά νου ως αντίπαλο και καλό θα ήταν να το κάνουμε ελαφρύτερο, ελαφρύτερο από την Cayman” ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του τμήματος R&D, Kiyoshi Fujiwara.

Ο Fujiwara ακολούθησε τη στάση της Mazda και δεν αναφέρθηκε ούτε αυτός στα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοτέρ, αλλά από τη στιγμή που ως αντίπαλος τοποθετήθηκε στο κάδρο η Cayman, θα πρέπει να περιμένουμε η ιπποδύναμη του νέου Wankel να κυμαίνεται στους 300 ίππους και να είναι ατμοσφαιρικός, καθώς όπως άφησε να εννοηθεί ο Fujiwara, δεν αποκλείεται στο μέλλον να τον δούμε με υπερτροφοδότηση ή ακόμα και με ένα υβριδικό σύστημα, με το δεύτερο να αποτελεί σύμφωνα με τον ίδιο και το πιο δύσκολο τεχνικά εγχείρημα.

TAGS
node/39356

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης: Ακυρώθηκε και για το 2021

Ο κορονοϊός και τα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν τους διοργανωτές σε αυτήν την απόφαση.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης: Ακυρώθηκε και για το 2021

Οι διοργανωτές του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης ανακοίνωσαν επίσημα ότι ακυρώνεται και η διοργάνωση του 2021 που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από 1 έως 14 Μαρτίου του 2021.

Οι διοργανωτές οδηγήθηκαν σε αυτήν την απόφαση μετά από έρευνα ανάμεσα στους εκθέτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, δεν έδειχναν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην Εκθεση. Καθώς ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πληγεί από τον κορονοϊό, η συμμετοχή στις Εκθέσεις φαίνεται να μην είναι από τις πρώτες προτεραιότητες των κατασκευαστών. Επιπλέον με την πανδημία να μην έχει εκλείψει, φαίνεται ότι οι 600.000 περίπου επισκέπτες και οι 10.000 εκθέτες και δημοσιογράφοι που προσελκύει η Εκθεση, δεν είναι και ό,τι καλύτερο από πλευράς υγειονομικής.  

Να θυμίσουμε πως οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι η ακύρωση της διοργάνωσης του 2020 είχε προκαλέσει ζημιά της τάξης των 11 εκατ. ελβετικών φράγκων. Το καντόνι της Γενεύης είχε προθυμοποιηθεί να δανείσει τους διοργανωτές με 16,8 εκατ. ελβετικά φράγκα, αλλά οι όροι του δανεισμού κρίθηκαν από τους δανειζόμενους ασύμφοροι και δεν προχώρησαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Τώρα, δημοσιεύματα θέλουν τους διοργανωτές να προσπαθούν να πωλήσουν την εκδήλωση στην Palexpo SA, την εταιρεία που κατέχει και διαχειρίζεται τις κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν την έκθεση. 

node/39094

Κινδυνεύει με ματαίωση και για το 2021 το Σαλόνι της Γενεύης

Οι διοργανωτές απέρριψαν τους όρους οικονομικής ενίσχυσης από το Καντόνι της Γενεύης. 

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Κινδυνεύει με ματαίωση και για το 2021 το Σαλόνι της Γενεύης

Η πανδημία του κορονοϊού ματαίωσε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και πολλές άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. 
Σαν αποτέλεσμα οι διοργανωτές υπάστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά και όπως οι ίδιοι δηλώνουν επισήμως, βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, καθώς η ζημιά εκτιμάται στα $ 11,3 εκατ. 

Ο OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d'Automobiles) πρότεινε να λάβουν οι διοργανωτές οικονομική στήριξη από το Καντόνι της Γενεύης, το οποίο έσπευσε να εγκρίνει ένα ποσό επιχορήγησης της τάξης των $17,3 εκατ. 
Όμως, οι διοργανωτές της Εκθεσης έσπευσαν να απορρίψουν την επιχορήγηση καθώς οι όροι που θέτει το Καντόνι είναι αντίθετοι με το κατασταστικό τους. Ο βασικότερος όρος της δανειακής αυτής σύμβασης είναι ότι το Σαλόνι της Γενεύης έπρεπε οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί το 2021, κάτι για το οποίο οι διοργανωτές δεν μπορούν να εγγυηθούν, καθώς το θέμα είναι αν θα υπάρχουν εκθέτες πρόθυμοι να συμματάσχουν. 
Οι τελευταίοι προσανατολίζονται σε μια Έκθεση που θα γίνει στη Γενεύη το 2022, καθώς ακυρώθηκε και το Σαλόνι της Νέας Υόρκης που αρχικά είχε μετατεθεί για τον Αύγουστο. 

Στο μεταξύ, φαίνεται ότη η πανδημία δημιούργησε κάποια νέα δεδομένα: Οι online παρουσιάσεις νέων μοντέλων φαίνεται να δουλεύουν πολύ καλά και κυρίως να εξοικονομούν μπόλικο χρήμα στα ταμεία των ήδη χειμαζόμενων από την πανδημία κατασκευαστών. Το ερώτημα είναι αν φτάσαμε στο τέλος των Εκθέσεων ή αν έχουμε να κάνουμε με μια προσωρινή κατάσταση.