Νέο επαναστατικό συνθετικό υλικό από τη Lamborghini [video]

Νέο επαναστατικό συνθετικό υλικό από τη Lamborghini [video]

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Lamborghini θα δείξει ένα νέο επαναστατικό συνθετικό υλικό που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Τα αυτοκίνητα της Lamborghini κατασκευάζονται έτσι κι αλλιώς από εξωτικά υλικά, όμως τώρα η ιταλική φίρμα ετοιμάζεται να παρουσιάσει κάτι καινοτόμο που θα δώσει στα μοντέλα της ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Πριν λίγες μέρες, με αφορμή το λανσάρισμα της Huracan Performante, γράψαμε ότι η κορυφαία έκδοση θα είναι ελαφρύτερη και ισχυρότερη από την Huracan LP610-4 που είχαμε δοκιμάσει. Το εργοστάσιο άφησε να κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι μια ομάδα θα πάει στη Γερμανία με στόχο η Huracan Performante να κάνει το απόλυτο ρεκόρ στο Nurburgring. Παίρνοντας τα σκήπτρα για τα αυτοκίνητα παραγωγής από την Porsche 918 Spyder. Για να γίνει αυτό, σίγουρα χρειάζεται κάτι περισσότερο από το πάθος και την ψυχή, στοιχεία του DNA της μάρκας έτσι κι αλλιώς. Χρειάζεται κορυφαία εφαρμοσμένη μηχανολογία, περισσότερη δύναμη και καλύτερη αεροδυναμική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracan LP580-2 [video]

Η Lamborghini θα λανσάρει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ένα νέο υλικό, ελαφρύ, άκαμπτο και εύκολα διαμορφώσιμο. Σωστά το μυαλό σας πάει στα ανθρακονήματα, τα οποία συνηθίζονται σε εφαρμογές όπως η Huracan Performante, την οποία έχουμε δει καμουφλαρισμένη σε trackday στην πίστα της Imola. Και έχουν αυτές ακριβώς τις ιδιότητες αν χρησιμοποιηθούν τα σωστά χημικά και ψηθούν με τον κατάλληλο τρόπο. Τα ανθρακονήματα είναι φύλλα που απλώνονται πάνω σε καλούπι, καλύπτονται με ρητίνες και ψήνονται σε κενό αέρος.

Αυτή τη φορά η Lamborghini μιλά για κάτι διαφορετικό. Προφανώς πρόκειται για κάποια καινούρια χημική σύσταση. Το νέο υλικό μπορεί να είναι ακόμη πιο άκαμπτο και ελαφρύ. Συνθετικό μεν, αλλά αντί για καλούπι θα διαμορφώνεται με σφυρηλάτηση. Εξελίσσεται από το εργαστήριο συνθετικών υλικών της μάρκας με έδρα στο Seattle των ΗΠΑ. Πιθανότατα είναι αυτό το υλικό που έχει επιτρέψει την εξοικονόμηση 45 kg σε σχέση με τις απλές εκδόσεις.

[Πηγή Carbuzz

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube