H Lamborghini ετοιμάζει Huracan Performante

H Lamborghini ετοιμάζει Huracan Performante

Αν συνεχιστεί η παράδοση της Gallardo, αυτό το όνομα θα δώσει η Lamborghini στην ανοιχτή έκδοση της σκληροπυρηνικής Huracan Superleggera.

Το σίγουρο με την Lamborghini είναι πως κάθε νέο μοντέλο στην πορεία αποκτά διάφορες ειδικές εκδόσεις. Με την Gallardo καθιέρωσε το όνομα Superleggera για την ελαφρύτερη και ισχυρότερη παραλλαγή του κουπέ αμαξώματος. Το ανοιχτό βαπτίστηκε Performante.

Η Huracan Superleggera είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών εξέλιξης, στο Nurburgring και αλλού. Και ήδη η Lamborghini φαίνεται να σκέφτεται και την ανοιχτή έκδοση. Η Superleggera δοκιμάζεται με μία σταθερή πίσω αεροτομή. Και παρότι στο αμάξωμα της Spyder ενδεχομένως να μοιάζει αταίριαστο, να θυμίσουμε ότι και η Gallardo Performante είχε φτερούγα.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Lamborghini Aventador Roadster [video]

Η Gallardo Superleggera ήταν 70 κιλά ελαφρύτερη και 10 PS ισχυρότερη από την απλή έκδοση. Για την Performante το όφελος ήταν 65 kg μείωση βάρους, με αντίστοιχη αύξηση στην ιπποδύναμη. Η υπό εξέλιξη Superleggera λέγεται ότι θα είναι 20-40 άλογα ισχυρότερη, οπότε ανάλογο θα είναι το κέρδος και για την ανοιχτή έκδοση.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 488 Spider [video]

Αν ακολουθήσει την προσφιλή τακτική της, η Lamborghini επιλέγει το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης για να λανσάρει νέα μοντέλα. Οπότε λογικά φέτος τον Μάρτιο θα δούμε την Superleggera με την Performante να ακολουθεί έναν χρόνο αργότερα.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube