Κόντρα: Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S P100D

Κόντρα: Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S P100D

Η ηλεκτρική μονομαχία που όλοι περιμέναμε. Παίρνει το Tesla κι άλλο ένα σκαλπ;

Το Tesla Model S, στην ισχυρότερη έκδοσή του, την P100D με το πρόγραμμα “Ludicrous”, έχει ταπεινώσει πολλά supercars, ακόμη και hypercars. Όλοι λοιπόν αναρωτιόμασταν αν θα έβρισκε το μάστορή του στο πρόσωπο της νέας Porsche Taycan Turbo S.

Αυτή η στιγμή έφτασε, καθώς το γερμανικό Vox AutoMobil έστησε τα δύο ηλεκτρικά super sedan στην ευθεία, αλλά τους έκανε και το τεστ της απότομης αλλαγής λωρίδας (lane change). Δεν θα σας πούμε τι έγινε και ποιος νίκησε, για να μη σας το χαλάσουμε πριν δείτε το video που παραθέτουμε πιο κάτω.

Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε πως το Tesla ήταν το προς αντικατάσταση μοντέλο. Τώρα η αμερικάνικη εταιρεία θα προσφέρει το αναβαθμισμένο Model S Performance+ “Raven”, με τα τρία ηλεκτρομοτέρ από Model 3, τη μεγαλύτερη μπαταρία 130 kWh με το νέο, πιο αποδοτικό σύστημα ψύξης, και τα 800+ άλογα. Σημειώνουμε ότι αυτό το Model S, με το αναβαθμισμένο σύστημα κίνησης “Plaid”, ήταν που εμφανίστηκε ως πρωτότυπο στο Nürburgring και λέγεται ότι γύρισε την πίστα 20” πιο γρήγορα από την Taycan.

Και η Porsche όμως στο ’Ring ήταν η «απλή» Turbo, όχι η S, ενώ αναμένεται να γίνουν βελτιώσεις και στη σημερινή, κορυφαία Turbo S των 761 PS. Οπότε, φυλάξτε την όρεξή σας και για άλλες ηλεκτρικές κόντρες στο μέλλον.
 
[Πηγή: Vox AutoMobil μέσω InsideEVs] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube