Πόσα άλογα βγάζει το μικρό Tesla; [video]

Πόσα άλογα βγάζει το μικρό Tesla; [video]

Ένας βελτιωτής, μόλις το πήρε, το δυναμομέτρησε με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Και δεν ήταν το δυνατό μοντέλο με τα δύο ηλεκτρομοτέρ…

Από οδηγική άποψη, η τετρακίνητη έκδοση Dual-Motor AWD και ακόμη περισσότερο η AWD Performance, είναι οι προτιμότερες.

Το κακό είναι ότι οι παραπάνω προδιαγραφές ανεβάζουν την τιμή του Tesla Model 3 από τα $35.000 του βασικού μοντέλου στα $78.000! Κι αυτό, χωρίς να υπολογίζουμε τα επιπλέον $5.000 που κοστίζει το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Enhanced Autopilot.

Συνεπώς, το πιο συμφέρον μοντέλο της γκάμας είναι το Model 3 Long Range, με το ένα ηλεκτρομοτέρ, την πίσω κίνηση και τη μεγάλη μπαταρία των 75 kWh που δίνει (θεωρητική) αυτονομία 500 km. Η τιμή του είναι $44.000.

Αυτήν ακριβώς την έκδοση παρήγγειλε η καναδική Mountain Pass Performance από την Tesla. Και όπως είπε, «Ήμασταν τυχεροί που παραλάβαμε το αυτοκίνητο την πρώτη μέρα των μαζικών παραδόσεων». Μόλις τρεις ώρες μετά την παραλαβή, οι άνθρωποι της βελτιωτικής φίρμας πήγαν το Tesla στο δυναμόμετρο της On Point Dyno για μέτρηση. «Όταν δυναμομετρήθηκε, η μπαταρία ήταν φορτισμένη στο 80%», δήλωσαν.

«Μετά από λίγη φασαρία για να κοροϊδέψουμε το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης», το Model 3 μετρήθηκε κι έδωσε 340 ίππους στους τροχούς και 330 lb.ft (52,4 kgm) «στο μοτέρ, όχι στους τροχούς», όπως τόνισαν.

Tesla Model 3 dyno

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tesla Model 3: Επιδόσεις BMW M3

Η Mountain Pass Performance, ως εταιρεία βελτίωσης, δεν θα αφήσει το Tesla «μαμά». Η εταιρεία του Toronto θέλει να αλλάξει τις αναρτήσεις με coil-overs, να ενισχύσει τα μπράτσα και να αναβαθμίσει τις δαγκάνες και τους δίσκους των φρένων.

Θυμίζουμε ότι το πανίσχυρο έντυπο της Ένωσης Καταναλωτών, το Consumer Reports, είχε αξιολογήσει το Model 3 ως «μη συνιστώμενη αγορά», αναγκάζοντας την Tesla σε μια ΟΤΑ (over-the-air) αναβάθμιση του λογισμικού του ABS, που μείωσε την «απαράδεκτη» (κατά το Consumer Reports) απόσταση ακινητοποίησης 60-0 mph από τα 152 πόδια (46,4 m) στα 133 πόδια (40,6 m).

[Πηγή: Sasha Anis/YouTube μέσω autoevolution]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ατύχημα με Tesla Model 3 στην Ελλάδα!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube