node/36570

H Tesla μάλλον διέλυσε το ρεκόρ της Porsche Taycan στο Nürburgring

Ανεπίσημες πηγές κάνουν λόγο για χρόνο 20" ταχύτερο από της Porsche.

Η Tesla επισκέφθηκε ξανά την πίστα του Nürburgring με το πανίσχυρο Model S "Plaid" το οποίο σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες διέλυσε το ρεκόρ 7'42" της Porsche Taycan σημειώνοντας χρόνο κοντά στο 7'23". Ο γύρος του Model S χρονομετρήθηκε από τον φωτογράφο Stefan Baldauf ο οποίος παρακολουθεί την πίστα, ενώ δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια ανακοίνωση από την αμερικανικής εταιρεία.

Ο ίδιος φωτογράφος δήλωσε στο caradvice πως οι επίσημες απόπειρες για το ρεκόρ θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Τετάρτης και το απόγευμα του Σαββάτου με τους οδηγούς Thomas Mutsch, Andreas Simonsen και Carl Rydquist.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι ετοιμάζει η Tesla στο Nürburgring; [video]

Tesla

Τα δύο Model S που βρέθηκαν στο Nürburgring ήταν οι εκδόσεις "Plaid" με τρεις ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση, πιο επιθετικό στήσιμο της ανάρτησης, φαρδύτερα μετατρόχια, φουσκωμένα φτερά, μεγαλύτερα φρένα και διαφορετικά ελαστικά (το κόκκινο πρωτότυπο φορά Michelin Pilot Sport Cup 2 και το μπλε Goodyear Eagle F1 Supersport RS). Οδηγός του μοντέλου που σημείωσε τον εκπληκτικό χρόνο ήταν ο Thomas Mutsch ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την "Πράσινη Κόλαση" καθώς έχει μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη πίστα.

Στόχος της Tesla είναι το 2020 να παρουσιάσει την αντίστοιχη έκδοση παραγωγής του μοντέλου, η οποία σύμφωνα με τον Elon Musk θα είναι φθηνότερη από τον ανταγωνισμό. Αν πάντως το Model S πετύχει επίσημο ρεκόρ 20" ταχύτερο από αυτό της Porsche Taycan, τότε μιλάμε για μια εμφατική νίκη του Elon Musk στο επικοινωνιακό κομμάτι.

node/40201

Το VW Group αναζητά αγοραστές για την Ducati

Στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης που προβλέπει το νέο πενταετές της πρόγραμμα. 

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Το VW Group αναζητά αγοραστές για την Ducati

Το Volkswagen Group αναζητά πιθανούς πλειοδότες για τη μάρκα Ducati σκοπεύοντας να την πουλήσει πριν προχωρήσει τον επόμενο μήνα στην ανακοίνωση του νέου πενταετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης της πολιτικής του. Όπως αναφέρει το Reuters, στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, η VW θα επανεξετάσει το μέλλον της μάρκας Ducati καθώς και αυτό της Lamborghini και της Bugatti.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volkswagen Group: Θα πουλήσει τις Lamborghini και Bugatti;

Η Volkswagen αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο ενδελεχούς ανάλυσης των στοιχείων που αφορούν στο μέλλον των Lamborghini, Bugatti και Ducati στο πλαίσιο της ευρύτερης αναζήτησης οικονομιών κλίμακας καθώς μετατοπίζεται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής.

Το αν η Volkswagen θα ξεκινήσει μια επίσημη διαδικασία πώλησης είναι ακόμα αβέβαιο, σημειώνει το δημοσίευμα. Να σημειώσουμε πως η Volkswagen επιχείρησε να πουλήσει τη Ducati το 2017, όταν η Bajaj Auto BAJA.NS σε συνεργασία με την KTM, καθώς και οι Polaris και ιδιωτικοί επενδυτικοί όμιλοι Bain, PAI και Investindustrial εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν την ιταλική μάρκα. Η πώληση τότε σκόνταψε στην αντίδραση των εργαζομένων. 

node/40197

O Jorge Diez αναλαμβάνει διευθυντής σχεδιασμού σε SEAT και Cupra

Μετακομίζει από την Audi στη SEAT, στην οποία και παλαιότερα είχε υπηρετήσει από τη θέση του επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού. 

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

O Jorge Diez αναλαμβάνει διευθυντής σχεδιασμού σε SEAT και Cupra

Ο Jorge Diez αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή σχεδιασμού τόσο για τη SEAT όσο και για την Cupra από την 1η Δεκεμβρίου.
Ο Diez είχε διατελέσει επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού της SEAT μεταξύ 2011 και 2014.

Εργάστηκε τόσο για τη VW όσο και για την Audi στη Γερμανία, επιστρέφοντας στην τελευταία το 2014, προκειμένου να δουλέψει σε αυτήν αλλά και στις Lamborghini και Ducati ως διευθυντής του concept design. Κατά την πρώτη του περίοδο στο Audi, δημιούργησε μοντέλα όπως το TT δεύτερης γενιάς και το A7 Sportback της πρώτης γενιάς.

Όσο για την πρώτη του θητεία στη SEAT είχε «υπογράψει» μερικά από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως το Leon τρίτης γενιάς, το Ibiza τέταρτης γενιάς και το Ateca, το πρώτο SUV της SEAT.

«Ο Jorge Díez είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η υπογραφή του είναι σε πολλά από τα βασικά μας αυτοκίνητα τηςτελευταίας δεκαετίας, όπως το Leon, το Ateca και το Ibiza, και είναι υπέροχο το ότι επιστρέφει στη SEAT. Η διεθνής του εμπειρία, η έμπνευση από τη Βαρκελώνη και οι αξίες των SEAT και CUPRA θα αντικατοπτρίζονται στα μοντέλα που θα παρουσιάσουμε τα επόμενα χρόνια », δήλωσε ο πρόεδρος της SEAT και της Cupra, Wayne Griffiths.

0 Jorge Díez (θα αναφέρεται στον Executive Vice-President for Research and Development της SEAT, Dr. Werner Tietz), είναι πτυχιούχος τεχνικός μηχανικός στο Industrial Design από το Cardenal Herrera University of Valencia και κάτοχος Master degree in Car Design από το Polytechnic University of Valencia καθώς και Master degree από το London Royal College of Art.

TAGS