H Tesla μάλλον διέλυσε το ρεκόρ της Porsche Taycan στο Nürburgring

H Tesla μάλλον διέλυσε το ρεκόρ της Porsche Taycan στο Nürburgring

Ανεπίσημες πηγές κάνουν λόγο για χρόνο 20" ταχύτερο από της Porsche.

Η Tesla επισκέφθηκε ξανά την πίστα του Nürburgring με το πανίσχυρο Model S "Plaid" το οποίο σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες διέλυσε το ρεκόρ 7'42" της Porsche Taycan σημειώνοντας χρόνο κοντά στο 7'23". Ο γύρος του Model S χρονομετρήθηκε από τον φωτογράφο Stefan Baldauf ο οποίος παρακολουθεί την πίστα, ενώ δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια ανακοίνωση από την αμερικανικής εταιρεία.

Ο ίδιος φωτογράφος δήλωσε στο caradvice πως οι επίσημες απόπειρες για το ρεκόρ θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Τετάρτης και το απόγευμα του Σαββάτου με τους οδηγούς Thomas Mutsch, Andreas Simonsen και Carl Rydquist.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι ετοιμάζει η Tesla στο Nürburgring; [video]

Tesla

Τα δύο Model S που βρέθηκαν στο Nürburgring ήταν οι εκδόσεις "Plaid" με τρεις ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση, πιο επιθετικό στήσιμο της ανάρτησης, φαρδύτερα μετατρόχια, φουσκωμένα φτερά, μεγαλύτερα φρένα και διαφορετικά ελαστικά (το κόκκινο πρωτότυπο φορά Michelin Pilot Sport Cup 2 και το μπλε Goodyear Eagle F1 Supersport RS). Οδηγός του μοντέλου που σημείωσε τον εκπληκτικό χρόνο ήταν ο Thomas Mutsch ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την "Πράσινη Κόλαση" καθώς έχει μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη πίστα.

Στόχος της Tesla είναι το 2020 να παρουσιάσει την αντίστοιχη έκδοση παραγωγής του μοντέλου, η οποία σύμφωνα με τον Elon Musk θα είναι φθηνότερη από τον ανταγωνισμό. Αν πάντως το Model S πετύχει επίσημο ρεκόρ 20" ταχύτερο από αυτό της Porsche Taycan, τότε μιλάμε για μια εμφατική νίκη του Elon Musk στο επικοινωνιακό κομμάτι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube