H Stellantis θα κατασκευάζει ηλεκτρικά μοντέλα στη Σερβία

H Stellantis θα κατασκευάζει ηλεκτρικά μοντέλα στη Σερβία

Ο όμιλος Stellantis ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Σερβία το 2024.

Stellantis

Ο όμιλος Stellantis ανακοίνωσε ότι θα παράξει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο εργοστάσιο του στο Kragujevac της Σερβίας. Ο κολοσσός επενδύει στην μονάδα παραγωγής €190 εκατ. και η κατασκευή του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει το 2024, με άλλα ηλεκτρικά μοντέλα να ακολουθούν στο μέλλον.

Σύμφωνα με το Automotive News Europe, την συμφωνία για την επένδυση υπέγραψαν ο CEO της Stellantis και ο πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic. Το 33% της μονάδας παραγωγής η οποία αποτελούσε στο παρελθόν την γενέτειρα του Yugo Zastava ανήκει στο σερβικό κράτος. Προς το παρών η FIAT χρησιμοποιεί το εργοστάσιο για την παραγωγή του 500L.

Stellantis

Η Stellantis ισχυρίζεται ότι η επένδυση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στρατηγικού της πλάνου «Dare Forward 2030» που θέλει όλα τα μοντέλα της στην Ευρώπη να είναι ηλεκτρικά από το 2030.

O κατασκευαστής δεν αποκάλυψε ποιο θα είναι το μοντέλο που θα κατασκευαστεί στο Kragujevac. Ωστόσο, ο Carlos Tavares άφησε να εννοηθεί ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Small, η οποία θα υιοθετηθεί από τις FIAT, Lancia, Opel, και Peugeot.

Θυμίζουμε ότι η FIAT ανάμεσα στο 2023 και στο 2027 θα παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό σουπερμίνι και τρία νέα ηλεκτρικά crossovver. Έντονες φήμες θέλουν τη νέα γενιά του Panda να κατασκευάζεται στην Σερβία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube