Νέο Panda και δυο ακόμα μικρά SUV ετοιμάζει η FIAT

Νέο Panda και δυο ακόμα μικρά SUV ετοιμάζει η FIAT

H FIAT θα εμπλουτίσει την γκάμα των μοντέλων της με τη νέα γενιά του Panda και κάμποσα νέα μικρά SUV.

FIAT

H FIAT σχεδιάζει στρατηγική επέκτασης για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η μάρκα θα εμπλουτίσει τη γκάμα της με οικονομικά μοντέλα τα οποία θα βασίζονται στο πρωτότυπο Centoventi και έχουν ως σκοπό να βάλουν την εταιρία εκ νέου σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο CEO της FIAT, Olivier Francois, δήλωσε στο βρετανικό περιoδικό Auto Express ότι η στρατηγική αυτή θα θέσει νέα στάνταρ για τα μοντέλα της εταιρίας. Συγκεκριμένα, με εξαίρεση το 500, τα νέα μοντέλα που θα βασίζονται στο Centoventi θα σχεδιαστούν με κύριο γνώμονα την ευχρηστία και την πρακτικότητα και όχι την εμφάνιση.

Επιπλέον, οι νέες προσθήκες μοντέλων της FIAT θα έχουν προσιτή τιμή και σκληροτράχηλο χαρακτήρα εμπνευσμένο από τη πρώτη γενιά του Panda

FIAT

Επί της ουσίας, η νέα γκάμα της FIAT θα χωριστεί σε δύο βασικούς πυλώνες. Τα μοντέλα τα οποία θα βασίζονται στη λογική σχεδίασης του 500 και σε εκείνα που θα βασίζονται στην πιο πρακτική σχεδίαση του Centoventi. 

Ο ισχυρός άνδρας της FIAT πρόσθεσε πως στην περίπτωση του νέου οικονομικού μοντέλου, προτιμά να επαναφέρει ονόματα από την πλούσια ιστορία της μάρκας τα οποία αναγνωρίζονται ευρέως. 

Όσο αναφορά το νέο Panda, ο ίδιος ανέφερε ότι «θα είναι ένα σκληροτράχηλο αυτοκίνητο πόλης κινούμενο στη σχεδιαστική γλώσσα του σημερινού, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει τουλάχιστον ένα μεγαλύτερο σε διαστάσεις Panda που θα βασίζεται στην πλατφόρμα άλλων μοντέλων της Stellantis όπως τα Peugeot 208 και 308».

FIAT

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται ότι δεν θα περιοριστεί στα προσιτά χάτσμπακ. Σύμφωνα με τον Francois, εξαιτίας της υψηλής ζήτησης στην αγορά, υπάρχει αρκετός χώρος να προστεθούν στην γκάμα της FIAT και δύο μικρά SUV.

Όλα δείχνουν πως η φίρμα έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον και ο CEO της είναι πεπεισμένος ότι η ευρεία γκάμα μικρών μοντέλων που δεν θα ξεπερνά σε μήκος τα 4,3 m θα της προσφέρει υψηλά νούμερα πωλήσεων. 

Τέλος, να θυμίσουμε ότι η FIAT έχει υποσχεθεί ότι η κατάργηση των θερμικών μοτέρ της θα ξεκινήσει από το 2025 και θα ολοκληρωθεί το 2030.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube