H Sony μπαίνει δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση

H Sony μπαίνει δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση

H Sony ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας για την είσοδό της στην αυτοκινητοβιομηχανία και παρουσίασε ένα πρωτότυπο SUV. 

Η ιαπωνική Sony Group Corp σχεδιάζει να ξεκινήσει μια εταιρεία αυτή την άνοιξη για να εξετάσει την είσοδο στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που διαθέτει και να μπει δυναμικά στη νέα εποχή της κινητικότητας. 

Η νέα εταιρεία που θα ακούει στο όνομα Sony Mobility Inc, έρχεται καθώς ο ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας διερευνά την είσοδό του στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Sony, Kenichiro Yoshida, στο πλαίσιο της εμπορικής έκθεσης τεχνολογίας CES στις Ηνωμένες Πολιτείες.

sony1

«Με τις τεχνολογίες απεικόνισης και ανίχνευσης, cloud, 5G και ψυχαγωγίας σε συνδυασμό με την κυριαρχία του περιεχομένου μας, πιστεύουμε ότι η Sony βρίσκεται σε καλή θέση ως μια δημιουργική εταιρεία ψυχαγωγίας για να επαναπροσδιορίσει την κινητικότητα», τόνισε ο Yoshida.

Αν και η κάποτε κυρίαρχη θέση της στα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης έχει διαβρωθεί από Ασιάτες αντιπάλους όπως η Samsung Electronics Co της Νότιας Κορέας, η Sony εξακολουθεί να διαθέτει ένα οπλοστάσιο εξελιγμένης τεχνολογίας σε τομείς όπως οι αισθητήρες που είναι κρίσιμοι για την αυτόνομη οδήγηση.

sony2

Παραμένει επίσης μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψυχαγωγίας στον κόσμο. Με τα συστήματα ήχου και ψυχαγωγίας να αποτελούν ολοένα και περισσότερο το επίκεντρο για τα οχήματα επόμενης γενιάς, η Sony θέλει να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα που έχει στον τομέα αυτό.

Οι μετοχές της Sony έκαναν άλμα 4,2% στο Τόκιο μετά την ανακοίνωση των σχεδίων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ξεπερνώντας εύκολα τον σταθερό δείκτη Nikkei.

sony3

Ο Yoshida αποκάλυψε επίσης ένα πρωτότυπο SUV, το VISION-S 02, το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με το κουπέ VISION-S 01 που είχε ανακοινωθεί παλιότερα και το οποίο ξεκίνησε τις δοκιμές του σε δημόσιους δρόμους στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube