H Porsche διακόπτει την παραγωγή της λόγω της κρίσης στην Ουκρανία

H Porsche διακόπτει την παραγωγή της λόγω της κρίσης στην Ουκρανία

Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει άμεσες επιπτώσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού της Porsche αναγκάζοντας την να διακόψει την παραγωγή της.

Porsche

Έγγραφο από τον Γερμανό κατασκευαστή που διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι η κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, γεγονός που αναγκάζει την Porsche να διακόψει προσωρινά την παραγωγή της.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η Porsche θα διακόψει την παραγωγή της 911 GT3 και GT3 Touring στις 17 Μαρτίου και των υπόλοιπων εκδόσεων της 911 στις 31 Μαρτίου. Η παραγωγή των 718 Cayman και Boxster θα διακοπεί στις 14 Μαρτίου. Παράλληλα ήδη από τις αρχές του ίδιου μήνα φαίνεται να έχει σταματήσει η παραγωγή των Cayenne, Macan, Panamera και Taycan.

 

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο πόση διάρκεια θα έχει η παύση της παραγωγής.

Από την πλευρά της, η Porsche δήλωσε στα μέσα ότι η μονάδα παραγωγής της στο Zuffenhausen λειτουργεί κανονικά. Βέβαια, επιβεβαίωσε ότι το εργοστάσιο της στην Λειψία, στο οποίο κατασκευάζονται οι Macan και Panamera έχει διακόψει την παραγωγή του από τις 2 Μαρτίου. 

Σημειώνουμε ότι η Porsche δεδομένης της κατάστασης, ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις παραδώσεις μοντέλων της στην Ρωσία. Η μάρκα από την Στουτγάρδη διατηρεί στην τελευταία 21 Porsche Centers από τα οποία παραδόθηκαν το 2021 συνολικά 6.262 αυτοκίνητα, με 3.431 από αυτά να είναι Porsche Cayenne.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube