Ανανέωση για την Porsche Macan [video]

Ανανέωση για την Porsche Macan [video]

Η Porsche φρεσκάρει για δεύτερη φορά το δημοφιλές μεσαίο SUV της.

Η Porsche προχώρησε για δεύτερη φορά σε ανανέωση της Macan, ένα χρόνο πριν το λανσάρισμα της νέας γενιάς.

Όλες οι εκδόσεις κινητήρα έχουν δυναμώσει, με την κορυφαία GTS με τον 2.9 V6 Biturbo να αποδίδει πλέον 60 PS περισσότερους φτάνοντας τους 440 PS. Σε περίπτωση μάλιστα που η GTS εφοδιαστεί με το Sport Chrono Pack επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,3” και η τελική της ταχύτητα ακουμπά τα 272 km/h. Η Macan S που εφοδιάζεται με τον ίδιο κινητήρα αποδίδει πλέον 380 PS (+26 PS). Τα νούμερα επιδόσεων που ανακοινώνει η Porsche για αυτή την έκδοση κάνουν λόγο για 0-100 km/h σε 4,6” και τελική ταχύτητα 259 km/h.

Porsche Macan 2021 drive_gr 2

Στην βάση της γκάμας συναντάμε την έκδοση Macan με τον καινούριο 2λιτρο 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 265 PS. Οι επιδόσεις που αναφέρει το εργοστάσιο για την βασική έκδοση κινητήρα της ανανεωμένης Macan είναι 0-100 km/h σε 6,2” και τελική ταχύτητα 232 km/h. Όλες οι εκδόσεις κινητήρα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη PDK και το σύστημα τετρακίνησης PTM.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, η έκδοση GTS δίνει περισσότερη έμφαση στα δυναμική χαρακτηριστικά. Πέρα από τα σπορ σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει αερανάρτηση με σφιχτή ρύθμιση που την φέρνει και 10 mm πιο κοντά στο έδαφος, καθώς και torque vectoring.

Porsche Macan 2021 drive_gr 4

Οι περισσότερες αισθητικές αλλαγές αφορούν την καμπίνα, φέρνοντάς την πιο κοντά σε αυτές των Cayenne και Panamera. Όλη η κεντρική κονσόλα έχει ανασχεδιαστεί, διαθέτει νέα πλήκτρα και στην κορυφή της δεσπόζει το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με την έγχρωμη full HD οθόνη των 10,9”. Επιπλέον, ο επιλογέας ταχυτήτων έχει κοντύνει και το πολυλειτουργικό τιμόνι προέρχεται από την 911.

Τέλος, η χρωματική παλέτα διαθέτει 14 επιλογές, με τους τροχούς στην βασική έκδοση να είναι διαμέτρου 19”, στην S 20” και στην GTS 21”.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube