H Jeep εξετάζει ένα μικρότερο μοντέλο

H Jeep εξετάζει ένα μικρότερο μοντέλο

Η Jeep σχεδιάζει ένα μικρότερο αυτοκίνητο για την βάση της γκάμας της, κάτω από το Renegade.

Η Jeep εξετάζει την διεύρυνση της γκάμας της, όχι μόνο προς τα πάνω με το 7θέσιο Gradn Wagoneer, το οποίο μάλλον δεν θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα στην Ελλάδα, αλλά και στο κάτω άκρο, με ένα νέο baby SUV.

Ερωτηθείς στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles, ποια κομμάτια της αγοράς θα ήθελε να καλύψει η Jeep, ο επικεφαλής της μάρκας Mike Manley υπαινίχθηκε την δημιουργία τριών νέων μοντέλων.  Το πιο ενδιαφέρον από αυτά είναι ένα μικρό αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί κάτω από το Renegade και θα αποτελεί απευθείας αντίπαλο αυτοκινήτων όπως το Renault Capture και το Nissan Juke.

«Αυτό το κομμάτι της αγοράς (segment A στα SUV) είναι που μας ενδιαφέρει περισσότερο. Σε μερικές αγορές βλέπουμε ιδιαίτερη άνθιση στα μικρά SUV. Στην Ευρώπη σίγουρα. Και για την ώρα αυτή την ευκαιρία την αξιοποιούν μόνο οι Γερμανοί κατασκευαστές και οι Γάλλοι. Νομίζω ότι πλησιάζει ο καιρός και για εμάς να μπούμε σε αυτό το κομμάτι της αγοράς», δήλωσε ο Mike Manley.

Η Jeep εκτιμά ότι η αγορά των μεσαίων SUV (segment C, είναι τα μεγάλα για την Ευρώπη) είναι η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη και περιμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν από τα 6,3 εκατομμύρια στα 7,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2020. Την μεγαλύτερη αύξηση αναμένεται να σημειώσει η αγορά Ασίας-Ειρηνικού και η Αυστραλία, σε ποσοστό 17%.

Σημαντική εκτιμούν οι άνθρωποι της Jeep ότι θα είναι και η αύξηση των πωλήσεων της μικρής κατηγορίας των SUV (segment Β, εκεί που «παίζει» αυτή τη στιγμή το Renegade) παγκοσμίως. Μόνο στην Ευρώπη η αύξηση το πρώτο εξάμηνο έφτασε το 28%. Η Jeep ποντάρει πολύ στα εργοστάσιά της σε Βραζιλία, Μεξικό, Κίνα και Ινδία που παράγουν με χαμηλό κόστος, ώστε να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση.

Πηγή Motoring

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube