Ferrari 250 GTO θα γίνει η πιο ακριβή Ferrari έβερ [video]

Ferrari 250 GTO θα γίνει η πιο ακριβή Ferrari έβερ [video]

Ferrari 250 GTO ενδέχεται να σπάσει το ρεκόρ πώλησης για μοντέλο από το Μαρανέλο.

Μια Ferrari 330 LM / 250 GTO του 1962 τίθεται σε δημοπρασία στις 13 Νοεμβρίου κι εκτιμάται ότι θα πουληθεί πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια χάρη στην εντυπωσιακή ιστορία της.

Ωστόσο, θα μπορούσε να φτάσει σε ακόμη υψηλότερο ποσό και να επισκιάσει την πιο ακριβή Ferrari που πουλήθηκε ποτέ. Ήταν το 2018 όταν μια 250 GTO άλλαξε ιδιοκτήτη για 70 εκατομμύρια δολάρια!

Όταν το σφυρί θα ηχήσει για τελευταία φορά, η μοναδική Ferrari 250 GTO που αγωνίστηκε υπό την άμεση ιδιοκτησία της Scuderia Ferrari ίσως πουληθεί πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια!

Τότε επρόκειτο για ιδιωτική πώληση, τώρα θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή δημοπρασία από τη RM Sotheby's κι είναι πιθανό να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερες προσφορές. Η Ferrari 250 GTO θα βγει στο σφυρί μαζί με κοσμήματα, πίνακες ζωγραφικής, ρούχα κι άλλα έργα τέχνης. Μα μήπως το πιο διάσημο σπορ μοντέλο της Ferrari δεν είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης;

Ferrari 250 GTO

Όσο για την υψηλή τιμή, το πλαίσιο 3765 είναι ένα από τα μόλις 34 που κατασκευάστηκαν ποτέ και το μόνο που αγωνίστηκε υπό την άμεση ιδιοκτησία της Scuderia Ferrari. Η Ferrari 250 GTO ήταν η αρχέγονη GTO, κάτι που την καθιστά πνευματικό πρόγονο της 288 GTO και, με τη σειρά της, των F40, F50, Enzo και LaFerrari. Αυτές τις μέρες, το πιο κοντινό μοντέλο στη φιλοσοφία της 250 GTO είναι η 812 Competizione.

Ferrari 250 GTO

Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής της θητείας, πήρε τη νίκη στην κατηγορία της και τη δεύτερη θέση γενικής στα 1.000 km του Nürburgring το 1962. Την ίδια χρονιά έτρεξε και στις 24 Ώρες του Le Mans με οδηγούς τους Mike Parkes και Lorenzo Bandini.

Στη συνέχεια πουλήθηκε σε έναν ιδιώτη το 1964 για μόλις $6.000, ο οποίος την οδήγησε στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος Αναβάσεων Σικελίας το 1965. Επί του παρόντος, το όχημα ανήκει σε συλλέκτη Ferrari από το Οχάιο, ο οποίος αγόρασε το όχημα το 1985 για $500.000 από πρώην μηχανικό της Ford.

Ferrari 250 GTO

Είναι ενδιαφέρον ότι το αυτοκίνητο δεν είναι εντελώς γνήσιο, καθώς ο αρχικός V12 των 4,0 lt αφαιρέθηκε το 1963 κι αντικαταστάθηκε από έναν V12 3,0 lt πριν ακόμα αγωνιστεί ιδιωτικά. Επιπλέον, το κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων αντικαταστάθηκε με ένα πεντατάχυτο κι έμεινε έτσι για δεκαετίες έως ότου ο σημερινός ιδιοκτήτης προχώρησε σε ολική ανακατασκευή.

Τότε επανατοποθετήθηκε ο 4λιτρος κινητήρας, αλλά μερικά χρόνια αργότερα επανήλθε ο 3λιτρος, ο οποίος παραμένει μέχρι σήμερα. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο για τα ιστορικά αγωνιστικά της Ferrari, καθώς οι κινητήρες εναλλάσσονταν τακτικά για να επιτρέψουν τη συμμετοχή σε διαφορετικές κατηγορίες κι αγώνες.

Ferrari 250 GTO

Αυτές οι αλλαγές δεν έβλαψαν την υστεροφημία του οχήματος, καθώς κέρδισε βραβείο στο The Amelia Island Concours d'Elegance και κατετάγη 2ο στην κατηγορία GTO στο Pebble Beach Concours d'Elegance το 2011.

Άραγε η αρχική εκτίμηση των 60 εκατομμυρίων δολαρίων θα επαληθευτεί ή θα έχει πουληθεί ακόμα ακριβότερα, όταν χτυπήσει τελευταία φορά το σφυρί; Κι αν τελικά γίνει το δεύτερο, θα σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ ώστε να γίνει η ακριβότερη Ferrari όλων των εποχών;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube