Η Ferrari Enzo του Alonso πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ!

Η Ferrari Enzo του Alonso πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ!

Τελικά ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Fernando Alonso, όχι μόνο πούλησε την Ferrari Enzo που είχε στην κατοχή του αλλά έσπασε και κάθε προηγούμενο ρεκόρ!

Ferrari Enzo

Πριν από μερικές ημέρες ο Fernando Alonso είχε ανακοινώσει μέσω μιας δημοσίευσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ότι αποχωρίζεται τη Ferrari Enzo του. Η εταιρεία δημοπράτησης ήταν η Monaco Car Auctions, ωστόσο αγοραστής σε πρώτη φάση δεν βρέθηκε!

Η Ferrari Enzo του Fernando Alonso πουλήθηκε έναντι €5,4 εκατ.!

Έλα όμως που τελικά το θρυλικό μοντέλο βρήκε το νέο του ιδιοκτήτη! Σύμφωνα με τον οίκο Monaco Car Auctions, ο αγοραστής της Ferrari Enzo ήρθε σε επικοινωνία τόσο με τον Fernando Alonso όσο και με τους Μονεγάσκους καταβάλλοντας εν τέλει το ποσό των €5,4 εκατ. για την απόκτηση του μοντέλου. 

Ferrari Enzo

Η συγκεκριμένη Ferrari Enzo είναι η «Scocca n.1» που σημαίνει ότι είναι το αμάξωμα νούμερο ένα. Eίναι βαμμένη σε κόκκινο χρώμα (Rosso Corsa), συνοδεύεται φυσικά με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και έχει διανύσει μόλις 4.800 km.

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι η Ferrari Enzo εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,0 lt απόδοσης 651 PS. Κατασκευάστηκε σε μόλις 400 «αντίτυπα» από το 2002 έως και το 2004 και πολλά από αυτά έχουν δημοπρατηθεί με τιμές πάνω από €1 εκατομμύριο.

Ferrari Enzo

Ο Alonso δεν είναι ο μοναδικός πιλότος της Formula 1 που είναι κάτοχος μιας Ferrari Enzo, αφού πριν από αυτόν μια ειδικά διαμορφωμένη Enzo πήρε ως δώρο από την ίδια τη Ferrari ο Michael Schumacher με την υπογραφή του τότε αφεντικού της Luca di Montezemolo στο καπό…

Ferrari Enzo

Ο Alonso, έστειλε ένα βίντεο στο νέο ιδιοκτήτη του μοντέλου στο οποίο αναφέρει τα εξής: «Πέρασα υπέροχα με το αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης. Να προσέχεις και να το απολαύσεις πραγματικά». 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube