Έκλεψε μια Ferrari 288 GTO κατά τη διάρκεια του test drive!

Έκλεψε μια Ferrari 288 GTO κατά τη διάρκεια του test drive!

Το ιταλικό μοντέλο με αξία 2 εκατομμυρίων δολαρίων εξαφανίστηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια του πωλητή.

Μια Ferrari 288 GTO που στο παρελθόν οδηγούσε ο Eddie Irvine, εκλάπη αυτή την εβδομάδα στη Γερμανία κατά τη διάρκεια test drive, με την αστυνομία να εντοπίζει το αυτοκίνητο σε ένα γκαράζ λίγες ώρες αργότερα.

Ο άνθρωπος που έκλεψε το εξωτικό μοντέλο παρουσιάστηκε στην αντιπροσωπεία ως ενδιαφερόμενος πελάτης χωρίς να κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Ο μεσήλικας με γαλλική προφορά μπήκε στο όχημα μαζί με τον πωλητή για ένα test drive της 288 GTO. Σε ένα σημείο της διαδρομής ο πωλητής βγήκε από το αυτοκίνητο για να αλλάξει θέσεις με τον υποτιθέμενο πελάτη, όταν ο δεύτερος γλίστρησε στη θέση του οδηγού και εξαφανίστηκε μαζί με το αυτοκίνητο. Λίγες ώρες αργότερα η αστυνομία εντόπισε το κλασικό μοντέλο σε ένα γκαράζ, χωρίς όμως να έχει συλλάβει ακόμα τον δράστη.

Ferrari 288 GTO

Η συγκεκριμένη Ferrari 288 GTO βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με την αξία της να υπολογίζεται κοντά στα 2 εκατομμύρια δολάρια. Ανάμεσα στους ιδιοκτήτες της ήταν και ο Ιρλανδός Eddie Irvine ο οποίος τη χρησιμοποιούσε ως το καθημερινό του αυτοκίνητο την περίοδο που εργαζόταν ως οδηγός της Scuderia δίπλα στον Michael Schumacher (1996-1999).

Η 288 GTO εξελίχθηκε από το Maranello με σκοπό να συμμετέχει στο αγωνιστικό πρωτάθλημα Group B. Το όχημα βασιζόταν στην 308 GTB, φορούσε όμως έναν V8 2,9 λίτρων με διπλό turbo και απόδοση 400 PS που συνεργαζόταν με πεντάρι χειροκίνητο κιβώτιο από τη Formula 1. Το αμάξωμα ήταν κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, kevlar και fiber glass για μείωση του βάρους. Συνολικά παρήχθησαν 272 μονάδες της 288 GTO μεταξύ 1984 και 1986, ενώ ανάμεσα στους ιδιοκτήτες της ήταν και ο Niki Lauda. Εκτός από την εμφάνιση, την σπανιότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η 288 GTO έχει αυξημένη συλλεκτική αξία καθώς είναι η πρώτη ναυαρχίδα της Ferrari πριν από τις F40, F50, Enzo και LaFerrari.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube