Έρευνα δείχνει ότι το Tesla Model 3 είναι επιρρεπές στις βλάβες

Έρευνα δείχνει ότι το Tesla Model 3 είναι επιρρεπές στις βλάβες

Δεν αποτελεί κρυφό μυστικό πως πολλά ακούγονται για την αξιοπιστία της Tesla. Έρευνα γνωστού γερμανικού οργανισμού TÜV έρχεται να μας αποδείξει πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά

Tesla Model 3

Η Tesla επιλέγει να μην λάβει μέρος σε έρευνες της J.D. Power στις ΗΠΑ, επομένως δεν είναι εύκολο να συγκρίνεις την αξιοπιστία των αυτοκινήτων της με αυτές των ανταγωνιστικών εταιρειών.

Ο γερμανικός οργανισμός TÜV όμως, με τα δεδομένα που μπόρεσε να συλλέξει παρουσιάζει μία μάλλον όχι και τόσο καλή εικόνα για τα μεταχειρισμένα Tesla Model 3.

Από τα αυτοκίνητα που εξετάστηκαν, το Model 3 αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στην κατηγορία 2-3 ετών, με σχεδόν το 15% να αποτυγχάνει στους ελέγχους λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην ανάρτηση και τα φρένα. Τα προβλήματα αυτά αποδίδονται στον σχετικά αραιό προγραμματισμό των σέρβις για το εν λόγω μοντέλο.

Τα Tesla Model 3 2-3 ετών αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σύστημα πέδησης και τις αναρτήσεις, σύμφωνα με την αξιολόγηση του γερμανικού οργανισμού TÜV

Tesla Model 3

Η επιθεώρηση TÜV, μια υποχρεωτική αξιολόγηση κάθε 24 μήνες για τα αυτοκίνητα ηλικίας άνω των τριών ετών, αξιολογεί διάφορα εξαρτήματα ασφάλειας και εκπομπών που είναι απαραίτητα για την σωστή οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Η συμμετοχή στην φετινή επιθεώρηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς από τις αρχές του έτους μέχρι και τον Ιούνιο έλαβαν μέρος περί τα 10 εκατομμύρια μοντέλα.

Χωρίς αμφιβολία, οι επιδόσεις του Model 3 προκάλεσαν αίσθηση, δεδομένου ότι κατέλαβε την χαμηλότερη θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτοκίνητα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας.

TUV Report

Συγκεκριμένα, οι ανησυχίες επικεντρώθηκαν γύρω από την αναποτελεσματικότητα των φρένων που προκαλείται από τη μεγάλη εξάρτηση από την ανάκτηση ενέργειας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τα συμβατικά συστήματα πέδησης. Επιπλέον, η καταπόνηση από την υποστήριξη των μεγάλων μπαταριών οδήγησε σε προβλήματα ανάρτησης.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Dacia ακολούθησε από κοντά την Tesla στην κατηγορία των αυτοκινήτων ηλικίας 2-3 ετών και ήταν πρώτη στη λίστα των αποτυχιών στα παλαιότερα τμήματα (αυτοκίνητα ηλικίας 6-7, 8-9 και 10-11 ετών). Τα μοντέλα της BMW, συμπεριλαμβανομένων των X5, X6, 2 Series, 5 Series, 6 Series παρουσίασαν επίσης χαμηλή αξιοπιστία.

Στον αντίποδα, ορισμένα αυτοκίνητα, όπως το Audi TT και το VW Golf Sportsvan, επέδειξαν σταθερή αξιοπιστία σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες, κερδίζοντας αρκετές θέσεις στην πρώτη τριάδα της έκθεσης.

Audi TT

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube