Στην Ουκρανία μετέτρεψαν μια BMW 6 Cabrio σε αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό [video]

Στην Ουκρανία μετέτρεψαν μια BMW 6 Cabrio σε αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό [video]

Ουκρανοί τοποθέτησαν στο χώρο αποσκευών μιας κάμπριο BMW 6-Series ένα βαρύ αντιαεροπορικό όπλο ρωσικής κατασκευής και την μετέτρεψαν σε άρμα!

Έχουμε δει σε πολλούς πολέμους αυτοκίνητα να φορτώνονται με αντιαεροπορικά όπλα. Συνήθως αυτά είναι pick-up που έχουν διαθέσιμο χώρο στην καρότσα αλλά και δυνατότητα κίνησης σε δύσβατα εδάφη. 

Στην Ουκρανία, ωστόσο, κάποιοι σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν για τον ίδιο λόγο μια BMW 6 Cabrio και τοποθέτησαν σε αυτή ένα αντιαεροπορικό όπλο. Αφαίρεσαν το κάλυμμα του πορτμπαγκάζ για να δημιουργηθεί χώρος και τοποθέτησαν τη βάση του όπλου, το οποίο σύμφωνα με το tweet που δημοσιοποίησε την είδηση, πρόκειται για ένα σοβιετικό NSV.

Πρόκειται για ένα δυνατό όπλο, με σημαντική δύναμη πυρός αλλά και εμβέλεια. Μάλιστα, μια τροποποιημένη έκδοση του NSV τοποθετείται στο βαρέως τύπου ρωσικό τανκ T-72, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτό πιθανότατα σηματοδοτεί το... μόνο σημείο «ομοιότητας» μεταξύ της E64 6-Series και του άρματος μάχης T-72. Η BMW 6 Cabrio σαφώς και δεν έχει φτιαχτεί για να μεταφέρει ένα βαρύ όπλο σε μια ενεργή εμπόλεμη ζώνη, καθώς έχει χαμηλή απόσταση από το έδαφος, μηδενική θωράκιση και βέβαια, ουδείς γνωρίζει πώς θα αντιδράσει δομικά το αμάξωμα τόσο στο βάρος όσο και στη χρήση του συγκεκριμένου όπλου.

Παρόλο τις όποιες ενστάσεις για την μετατροπή της 6άρας σε πολεμικό άρμα, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι συνέβη και πως αν μη τι άλλο, υποδηλώνει τη βούληση των Ουκρανών να αντισταθούν με κάθε τρόπο στη ρωσική εισβολή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube