Επιμένει στην Kidney Grille, αλλά με διαφοροποιήσεις η BMW

Επιμένει στην Kidney Grille, αλλά με διαφοροποιήσεις η BMW

O διευθυντής σχεδίασης της BMW, Adrian Van Hooydonk, εξήγησε τους λόγους που η BMW θα επιμείνει στη σχεδίαση των «νεφρών» και μελλοντικά, αλλά και την εξέλιξη που θα έχει αυτή ανάλογα το μοντέλο.

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της BMW, όπως αποκαλύφθηκε από τη σχεδίαση του i Vision Dee στην έκθεση CES του Λας Βέγκας, στηρίζεται και πάλι εν πολλοίς στη σχεδίαση της εμπρόσθιας Kidney Grille μάσκας. Το πρωτότυπο μοντέλο ωστόσο εμφανίζει μια απλούστερη εφαρμογή της, με νέα αντίληψη κάτι που σύμφωνα με τον διευθυντή σχεδίασης του BMW Group, έγινε σκόπιμα.

Σε συνέντευξή του στο BMWBLOG, ο Adrian van Hooydonk είπε επίσης πως η μάσκα Kidney Grille θα συνεχίσει να αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό όλων των νέων BMW, όμως θα προσαρμόζεται ανάλογα σε κάθε περίπτωση, για να διαφοροποιεί σχεδιαστικά την ταυτότητα του εκάστοτε μοντέλου.

BMW Kidney Grille

Σε ερώτηση για το αν έχει προβληματιστεί η εταιρεία από τα σχόλια που δέχθηκε για τη σχεδίαση της Kidney Grille στις Μ3 και Μ4, o Hooydonk έδωσε μια πολύ πειστική και σαφής απάντηση.

Είπε πως ήθελαν να προκαλέσουν τα σχόλια του κόσμου, αφού δεν είναι ποτέ κακό να δίνεις τροφή στον κόσμο για να σχολιάσει κάτι. Αντίθετα, κακό θα ήταν αν οι άνθρωποι έμεναν μόνο στον σχολιασμό και δεν αγόραζαν….Κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο δεν ισχύει, οπότε και θεωρητικά τους επιτρέπεται να συνεχίσουν στο ίδιο μονοπάτι.

 

Άλλη μια ενδιαφέρουσα είδηση που προέκυψε από την ίδια συνέντευξη, είναι πως τα μελλοντικά αυτοκίνητα της BMW θα έχουν σημαντικά λιγότερα συμβατικά κουμπιά στο εσωτερικό τους. Και αυτό θα γίνει για να είναι λιγότερο πολύπλοκα αλλά και για να αυξηθεί ο βαθμός ανακύκλωσής τους στο τέλος της ζωής τους.

Τέλος, στη συνέντευξή του, ο Hooydonk αναφέρθηκε και στο επόμενης γενιάς Head up display που παρουσιάστηκε στο i Vision Dee και θα περάσει στα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας, καθώς και στην τεχνολογία της iX Flow που αλλάζει χρώμα, την οποία χαρακτήρισε ως μια τρελή ιδέα που πρέπει να συμβεί…

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube