Harman Ready Vision, ένα νέο HUD επαυξημένης πραγματικότητας

Harman Ready Vision, ένα νέο HUD επαυξημένης πραγματικότητας

Μία ακόμα από τις φίρμες που έκανε την εμφάνισή της στη CES 2023 είναι η Harman, η οποία παρουσίασε το Ready Vision, ένα νέο τρόπο να λαμβάνει ο οδηγός πληροφορίες κατά την κίνηση.

Πιθανά ο νέος τρόπος απεικόνισης της Harman να μην είναι τόσο εντυπωσιακός όσο αυτός του πρωτότυπου της BMW, i Vision DEE. Παρόλα αυτά δεν παύει να αποτελεί μία σημαντική τεχνολογική καινοτομία. Το Harman Ready Vision γεφυρώνει τον φυσικό κόσμο με τον ψηφιακό, προβάλλοντας χρήσιμες οδηγίες στροφή προς στροφή στο παρμπρίζ έτσι ώστε να ενισχύσει την πληροφόρηση που λαμβάνει ο οδηγός. 

Το σύστημα χρησιμοποιεί δεδομένα από τους αισθητήρες του αυτοκινήτου και τα συνδυάζει με τεχνολογίες machine learning για την τρισδιάστατη ανίχνευση αντικειμένων. Έτσι είναι σε θέση να παρέχει στον οδηγό μη παρεμβατικές προειδοποιήσεις σύγκρουσης, προειδοποιήσεις τυφλού σημείου, υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας και ειδοποιήσεις ζώνης χαμηλής ταχύτητας, με μεγάλη ακρίβεια.

Το Harman Ready Vision αποτελείται από ένα AR HUD με καινοτόμο σχεδιασμό, ευρύ οπτικό πεδίο και μεγάλο βάθος. Προσφέρεται μάλιστα σε δύο διαστάσεις, 12˚x4˚ και 15˚x5˚. 

«Αυτό το λανσάρισμα αποτελεί βασικό συστατικό της αποστολής της Harman, να βελτιώσει την ασφάλεια των οδηγών, των επιβατών και των πεζών, μετασχηματίζοντας παράλληλα την εμπειρία της καμπίνας», δήλωσε σχετικά ο Armin Prommersberger, Senior Vice President of Product Management της Harman International.

«Το Ready Vision επιλύει βασικές προκλήσεις του κλάδου σχετικά με την ασφάλεια των οδηγών, βοηθώντας τους να κατανοήσουν καλύτερα το περιβάλλον και επιτρέποντας ένα ταξίδι με τα μάτια εστιασμένα μπροστά. Το νέο μας προϊόν ενισχύει τον οδηγό με τις σωστές πληροφορίες στη σωστή στιγμή, ακόμη και στα πιο ιδιαίτερα σενάρια οδήγησης, κάνοντας τον χρόνο του στο δρόμο πιο διαισθητικό και ασφαλή», συμπλήρωσε ο ο Armin Prommersberger.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube