Ένα Tweet του CEO της Tesla γκρεμίζει τη μετοχή της Samsung

Ένα Tweet του CEO της Tesla γκρεμίζει τη μετοχή της Samsung

Ένα post στο Twitter του Elon Musk έχει σαν αποτέλεσμα οι μετοχές της Samsung να χάσουν 580 εκατομμύρια δολάρια.

Έχει εδώ και μερικές μέρες κυκλοφορήσει η είδηση ότι η Samsung εστιάζει το ενδιαφέρον της στην κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Υπήρχε μάλιστα η φήμη ότι θα φτιάχνει μπαταρίες για την Tesla.

Αποδεικνύεται όμως ότι  κάτι τέτοιο δεν ισχύει, σύμφωνα με ένα post στο Twitter του ιδρυτή και CEO της Tesla, Elon Musk.

Στο «τιτίβισμά» του, ο Musk ξεκαθάριζε ότι η Tesla συνεργάζεται με την Panasonic για τις μπαταρίες του Model 3. Και χαρακτήριζε ως λανθασμένο όποιο δημοσίευμα ανέφερε κάτι διαφορετικό. Με ένα δεύτερο σημείωνε επίσης ότι της ίδια εταιρείας είναι επίσης οι μπαταρίες του Model S και του Model X.

Το post αυτό στο Twitter είχε σαν αποτέλεσμα η μετοχή της Samsung να χάσει αμέσως 8% της αξίας της, με την συνολική ζημιά να εκτιμάται στα $580 εκατομμύρια. Η Tesla συνεργάζεται χρόνια με την Panasonic, αν και η σχέση τους δεν είναι αποκλειστική. Πάντως οι δύο εταιρείες επενδύουν από κοινού σε ένα νέο υπερ-εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών. Όπως θα φαντάζεστε, η αξία των μετοχών της Panasonic αυξήθηκε κατά 3%.

Πως όμως προέκυψε η φήμη για την συνεργασία Tesla και Samsung; Τα δημοσιεύματα ότι οι δύο εταιρείες συνεργάζονται έχουν βάση. Όμως, απ ό ότι φαίνεται, η συνεργασία τους δεν αφορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά στη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της Tesla ως παρόχου οικιακής ενέργειας.

[Πηγή Autoblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube