Ένα Tesla Model X πήγε να μπουκάρει σε κτήριο

Ένα Tesla Model X πήγε να μπουκάρει σε κτήριο

Ο ιδιοκτήτης του ηλεκτρικού SUV ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητό του πήρε πρωτοβουλία κίνησης και συγκρούστηκε, αλλά λογάριαζε χωρίς τον ηλεκτρονικό «ξενοδόχο».

Ένα χρήστης του forum της Tesla ισχυρίζεται ότι το Model X του βγήκε εκτός ελέγχου και προσέκρουσε πάνω σε ένα κτήριο.

Το περιστατικό συνέβη πριν δύο μέρες και δεν προκλήθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός, αλλά η σύζυγος του ιδιοκτήτη υπέστη εγκαύματα στα χέρια από την ενεργοποίηση των αερόσακων στις πόρτες.

Πιο αναλυτικά, ο ιδιοκτήτης του Model X έγραψε στο forum ότι «το πέντε ημερών Model Χ που έχω στην κατοχή μου, επιτάχυνε ξαφνικά και απροσδόκητα από την θέση πάρκινγκ που μόλις το είχα βάλει και σκαρφάλωσε ένα πεζούλι, σταματώντας στο τοίχο του κτηρίου».

Στη συνέχεια, ο άτυχος ιδιοκτήτης επικοινώνησε με την αστυνομία και τον Οργανισμό Ασφάλειας NHTSA για να κάνει τις απαραίτητες δηλώσεις και τα παράπονά του. Στην αναφορά που συμπλήρωσε, ανέφερε ότι το ατύχημα συνέβη λόγω μιας δυσλειτουργίας του λογισμικού ή του εγκέφαλου του αυτοκίνητου.

Η απάντηση της Tesla Motors όμως δεν άργησε να έρθει και ανάφερε ότι ήλεγξε τα δεδομένα του εγκεφάλου του συγκεκριμένου οχήματος και επιβεβαιώνει ότι το Model X λειτουργούσε με ευθύνη του οδηγού και δεν είχε ενεργοποιηθεί κάποιο ηλεκτρονικό σύστημα όπως ο αυτόματος πιλότος ή το cruise control. Πιο συγκεκριμένα, τα δεδομένα «μαρτύρησαν» ότι το Model X κινούταν με 10 km/h και ο οδηγός πάτησε τέρμα γκάζι και βρέθηκε κόντρα στο κτήριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube