Η Tesla κλέβει πελάτες από την BMW

Η Tesla κλέβει πελάτες από την BMW

Έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι πελάτες της Tesla θα αγόραζαν BMW. Αλλά...

Έρευνες δείχνουν ότι η Tesla κλέβει πελάτες από την τριάδα των Γερμανών premium κατασκευαστών, ειδικά τώρα με το Model 3.

Σύμφωνα μάλιστα με το Bloomberg, σε ποσοστό περισσότερο από 25% οι αγοραστές Tesla είχαν σκεφτεί επίσης να αγοράσουν BMW. Αλλά γύρισαν την πλάτη στην Βαυαρική εταιρεία. Η Mercedes και η Audi είναι επίσης μέσα στην πρώτη 5άδα των εναλλακτικών επιλογών που οι πελάτες απέρριψαν, πηγαίνοντας τελικά στην Tesla.

Άλλες από τις θεωρούμενες πολυτελείς μάρκες, όπως η Jaguar, η Land Rover, η Infinity κ.λπ δεν επηρεάζονται στον ίδιο βαθμό, αφού το δυνητικό τους πελατολόγιο δεν συμπίπτει και τόσο με αυτό της Tesla.

Αυτή είναι μία λίστα με το Top 10 των κατασκευαστών που οι πελάτες Tesla σκέφτηκαν αλλά απέρριψαν:

BMW – 27,6%
Toyota – 23,2%
Audi – 20%
Honda – 19,3%
Mercedes-Benz – 19,2%
Ford – 17,2%
Lexus – 16,3%
Chevrolet – 16%
Nissan -  12,4%
Porsche – 11,6%

Η BMW είναι πρώτη σε αυτή τη λίστα εξαιτίας του γεγονότος ότι μεταξύ των «συμβατικών» κατασκευαστών, είναι αυτή που έχει ρίξει τόσο βάρος στην ηλεκτροκίνηση, σίγουρα περισσότερο από την Mercedes και την Audi. Οπότε είναι λογικό η BMW και η Tesla να μπαίνουν ή μία κάτω από την άλλη στις ίδιες λίστες... αγορών των υποψηφίων πέλατών.

Το Tesla Model S τα έχει πάει εξαιρετικά στην αγορά κόντρα σε άλλες πολυτελείς σπορ λιμουζίνες στην περιοχή των €100.000. Τώρα το Model 3 τοποθετείται πολύ χαμηλότερα, γύρω στα $35.000 στην Αμερική, και διευρύνει πολύ τους εμπορικούς ορίζοντες της Tesla. Στην τιμή αυτή μάλιστα δεν υπολογίζονται τα κίνητρα που θα δίνουν κάθε τόσο και θα συνεχίσουν να δίνουν οι κυβερνήσεις για την αγορά ηλεκτρικών μοντέλων. Οπότε ο πονοκέφαλος για τους τρεις premium Γερμανούς κατασκευαστές αναμένεται ισχυρότερος το προσεχές διάστημα.

Πηγή Bloomberg μέσω motorauthority.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube