Νορβηγία: Από το 2025 τέλος τα συμβατικά αυτοκίνητα

Νορβηγία: Από το 2025 τέλος τα συμβατικά αυτοκίνητα

Μια πετρελαιοπαραγωγός χώρα γυρίζει την πλάτη στα ορυκτά καύσιμα!

Και όμως η Νορβηγία, μια χώρα που βασίζει μέγα μέρος της οικονομίας της στην εξόρυξη και εξαγωγή ορυκτών καυσίμων, αποφασίζει να κλείσει την πόρτα στα αυτοκίνητα που τα χρησιμοποιούν.
 
Η πρόσταση είναι από το 2025 (σε βάθος λιγότερο από δεκαετία δηλαδή) να σταματήσουν να πωλούνται «συμβατικά» αυτοκίνητα στη χώρα, κάτι που αν υλοποιηθεί θα κάνει τη Νορβηγία μια από τις πλέον φιλικές στο περιβάλλον χώρες.
 
Βέβαια η πρόταση δεν έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από όλους, με τις πολιτικές παρατάξεις να χωρίζονται στα δύο και να τονίζουν πως μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές δυνάμεις ορυκτών καυσίμων δεν μπορεί να... πυροβολεί τα πόδια της παίρνοντας τέτοιες αποφάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Παρίσι εξορίζει τα αυτοκίνητα 20ετίας και πάνω
 
Στον αντίποδα, ο CEO της Tesla Elon Musk, όταν πληροφορήθηκε την είδηση πανηγύρισε δεόντως στο twitter, βλέποντας ότι στο μέλλον ανοίγεται για την εταιρεία του μια πολύ καλή αγορά. Να τονίσουμε εδώ πως ήδη τo 24% των οχημάτων που κυκλοφορούν στη Νορβηγία είναι ηλεκτροκίνητα
 
Σε μια ακόμη πιο... επιθετική κίνηση η Νορβηγία έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει έως το 2019 να έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία στο κέντρο του Οσλο σε όλα τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, με σκοπό να κάνει την πόλη ακόμη πιο «βιώσιμη», όπως λένε χαρακτηριστικά. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube