Επίσημο: Παρουσιάστηκε το νέο Tesla Model 3 [video]

Επίσημο: Παρουσιάστηκε το νέο Tesla Model 3 [video]

Η Tesla Motors πραγματοποίησε πριν λίγες ώρες στις εγκαταστάσεις της στην California, την πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου Model 3.

Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι μία ώρα πριν, προηγήθηκε το άνοιγμα της online υπηρεσίας για παραγγελίες του νέου μοντέλου, καθώς και της ολοήμερης κατασκήνωσης υποψήφιων πελατών έξω από τα Tesla Stores.

Οι συγκεκριμένοι μάλιστα έδωσαν και 1.000 δολάρια προκαταβολή, έτσι ώστε να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα αποκτήσουν το νέο Model 3 μέσα στο 2017, όταν θα ξεκινήσει και την εμπορική καριέρα του

Η αισθητική διαφοροποίηση του νέου Model 3 σε σχέση με τα αδελφά μοντέλα της Tesla Motors είναι σημαντική, μιας και διαθέτει εντελώς νέα μάσκα και διαφοροποιημένους προφυλακτήρες. Από το πλάι όμως δείχνει σαν μια μικρογραφία του Model S. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας της Tesla, κάτι που δεν κακό, ενώ ταιριάζει αρκετά και με το μικρότερο μέγεθος του μοντέλου.

Στην καμπίνα, αυτό που κλέβει την παράσταση είναι το μινιμαλιστικό ταμπλό με την τεράστια οθόνη αφής που παρουσιάζει και ελέγχει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Δείχνει πιο σπορ από το αντίστοιχο του Model S, ενώ το μικρότερο μέγεθος του ταμπλό ευνοεί την ευρυχωρία. Σύμφωνα μάλιστα με την Tesla Motors, το νέο Model 3 καθίζει με άνεση πέντε ενηλίκους, ενώ η στάνταρ γυάλινη πανοραμική οροφή εξασφαλίζει ένα ευήλιο και λιγότερο κελιστοφοβικό περιβάλλον.

Όπως ανέφερε ο ιδρυτής και CEO της Tesla Motors, Elon Musk, το νέο Model 3 θα έχει τιμή εκκίνησης χωρίς φόρους τα 35.000 δολάρια. Η αυτονομία που θα προσφέρει θα είναι τουλάχιστον 350 km, ενώ θα ακολουθήσουν και εκδόσεις του μοντέλου που θα διαθέτουν μεγαλύτερη. Ακόμα, ο Musk είπε ότι πιο αργή έκδοση του Model 3 θα πραγματοποιεί το 0-100 km/h σε λιγότερο από 6,5”. Ακόμα, το νέο Model 3 θα έχει στο βασικό εξοπλισμό και σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Όταν θα ξεκινήσει η εμπορική διάθεση του νέου ηλεκτρικού μοντέλου θα υπάρχει αναμονή, ακόμα και για τους 115.000 που έχουν δώσει ήδη προκαταβολή. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ και θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, καθώς και τον κόσμο.

Περισσότερες λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά θα μάθουμε με την πάροδο του χρόνου, όσο δηλαδή ζυγώνουμε προς την εμπορική διάθεση του μοντέλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube